KUNSTIG INTELLIGENS

Google trekker omstridt OL-reklame etter storm av kritikk

Google har besluttet å skrote en TV-reklame for kunstig intelligens etter at den ikke ble særlig godt mottatt av enkelte seere.

Google gjorde helomvending.
Google gjorde helomvending. Foto: Alastair Grant/AP/NTB
3. aug. 2024 - 13:03

Reklamekampanjen, som bærer navnet «Kjære Sydney», var ment å vise fram egenskapene til KI-verktøyet Gemini. Den viser en far som varmt beskriver hvordan verktøyet ble benyttet slik at datteren kunne skrive et fanbrev til den amerikanske friidrettsstjernen Sydney McLaughlin-Levrone.

TV-seere har kritisert reklamen for å fremme forestillingen om at foreldre burde overbevise barna sine om å stole på kunstig intelligens (KI) framfor for å lære å uttrykke seg på egen hånd.

«Selv om annonsen ble testet før den ble sendt, har vi, gitt tilbakemeldingene, besluttet å fase annonsen ut av OL-planene vår», sier en Google-talsperson til nyhetsbyrået AFP.

Kritiske innlegg mot reklamen har dukket opp på en rekke Innlegg i sosiale medier-plattformer. Spørsmålene som stilles er om annonsen tegner et positivt bilde av en dystopisk framtid der menneskelig kreativitet svekkes til fordel for KI.

Medieprofessor Shelly Palmer ved Syracuse University i USA sier reklamen antyder at en dårlig formulert melding signert et generativt KI-verktøy kan uttrykke en persons følelser bedre enn vedkommende selv.

– Denne reklamefilmen, som viser at et barn bruker KI for å skrive et fanbrev til helten sin, er elendig, skrev forfatter Linda Holmes i et innlegg på BlueSky.

– Hvem vil ha et AI-skrevet fanbrev?

Tidligere i år lanserte også Apple en reklamefilm der musikkinstrumenter, malingsbokser og annet kreativt utstyr ble knust og erstattet av en Ipad til tonene av en sang med tittelen «All I Ever Need Is You».

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) foreslår å kutte ut forberedelsesdagen til skriftlig eksamen.
Les også

Tar KI-grep til eksamen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.