Begrepet «forbruker-IT på jobb» («consumerization of IT») omfatter ikke bare apparater, men også nettjenester som Facebook, Twitter, Skype, Webex, Dropbox og ulike lynmeldere. Bedrifter må ta stilling til om de vil tillate slikt, hva slags regler som eventuelt skal gjelde for ansattes bruk av disse tjenestene, og ikke minst hvordan de skal kunne håndheve slike regler.
Den rådende tenkingen anbefaler å ikke å prøve å demme opp for bruken av slike tjenester, men heller oppmuntre til kreativitet og nettverksbygging.
Dette er bakgrunnen for en ny tjeneste fra Integralis-selskapet Secode, døpt Secode Application Profiling.
Secode tilbyr driftede sikkerhetstjenester. Den nye tjenesten for profilering av webapplikasjoner, som fra i dag er tilgjengelig i Norge og Sverige, tilbys som en utvidelse av Secodes driftede brannmurtjeneste.
Ifølge Secode bidrar webapprofileringen til økt sikkerhet ved både å overvåke og håndheve at webapplikasjoner brukes i henhold til reglene som bedriften har fastsatt. Den tilbyr også bedre forvaltning av båndbredde ved å klargjøre hva de ulike applikasjonene krever av nettverket.
Robert Ståhlbrand i Secode lover at tjenesten vil gjøre det mulig for bedrifter å dra fordel av sosiale medier og andre nettjenester, uten å utsette forretningskritisk informasjon og infrastruktur for risiko. Man skal vernes må datatap, datainnbrudd, svindelforsøk, nedetid og tapt omsetning, ved at tjenesten leverer kontroll, ekspertise og forebyggende tiltak uten å ødelegge for brukerens personvern. I stedet for å sperre for sosiale medier, skal man nå kunne benytte seg av dem uten ekstra sikkerhetsrisiko.
Det teknologiske grunnlaget for tjenesten er brannmurteknologien til Palo Alto Networks. Tjenesten tilbys fra Secode-anlegeg i henholdsvis Göteborg og Arendal. Målgrupper er både store og små organisasjoner. Prising avtales i hvert tilfelle.