UTVIKLING

Har kastet Java på båten: Nå bruker Google Kotlin i alle apper

JVM-språket danker ut Java internt hos Google.

Googles utviklere har forelsket seg i programmeringsspråket Kotlin, som visstnok er i ferd med å danke ut Java hos IT-kjempen.
Googles utviklere har forelsket seg i programmeringsspråket Kotlin, som visstnok er i ferd med å danke ut Java hos IT-kjempen. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Av: Tania Andersen, Version 2
16. mars 2021 - 05:00

I 2019 meldte Google at programmeringsspråket Kotlin var førstevalg når selskapet utviklet for Android-plattformen. Nå brukes språket i mer enn 60 av Googles programmer - som for eksempel Maps, Docs, Drive, Home, Pay og Sheets. Det skriver utviklernettstedet SD Times.

Kotlin er et programmeringsspråk som kan brukes til Javas JVM-miljø og Android. Ifølge Google brukes det av millioner av utviklere, som i tillegg til utvikling av mobil-applikasjoner bruker det til server- og sky-applikasjoner.

– Google-utviklerne elsker Kotlin

Google framhever Kotlins uttrykksfullhet, sikkerhet og understøttelse av asynkron kode med korutiner blant språkets egenskaper

«Utviklerne våre elsker det, og vi ser at at det vokser kraftig i bruk både utenfor og innenfor Google», sier Karen Ng, som er produktleder for Kotlin og Android-utviklingsverktøy, til SD Times.

Hun forklarer at den økte bruken er skjedd organisk i selskapet. Før Google bestemte seg for å ta programmeringsspråket til seg, skrev krefter i Android-miljøet et åpent brev til selskapet om Kotlin og fordelene de mente det hadde.

Etter å ha tilegnet seg språket, har Google funnet ut at det rett og slett er enklere, sikrere og mer pålitelig å arbeide med enn andre programmeringsspråk. for eksempel er det fullt interoperabelt med Java, noe som gjør det lettere for utviklere og Google å ta det i bruk, uten å måtte omskrive en masse kode, mener Karen Ng.

Sammen om Stiftelse

Google opprettet i 2018 stiftelsen Kotlin Foundation sammen med utviklerverktøy-selskapet Jetbrains, som har funnet opp språket. Stiftelsen skal fremme utviklingen av Kotlin, og sikre at programmeringsspråket forblir fritt og åpent.

Denne artikkelen ble først publisert på Version 2. Den er tilgjengelig på norsk hos Digi.no gjennom vår samarbeidsavtale.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.