VULKAN/OSLO (digi.no): Tre av hovedstadens private høyskoler slo seg sammen i fjor: Westerdals, NISS (Nordisk Institutt for Scene og Studio) og Norges Informasjonsteknologiske Høgskole (NITH).
Resultatet er en «superhøyskole» for kreative fag, teknologi, kunst og design. Den nye skolen bærer navnet Westerdals Oslo School of Arts, Communication and Technology. De har 1600 studenter.
Tverrfaglig
IT-bransjen var sterkt representert da skolen denne uken holdt sin første karrieredag etter fusjonen. Et 50-talls virksomheter presenterte seg på stands, der de knyttet kontakt med nysgjerrige studenter.
Både større IT-selskaper, designbyråer, reklameselskaper og mindre teknologioppstarter var tilstede.
Les også: Etterlyser nasjonal plan for utdanning på IT-sikkerhet.
Eivind Brevik er dekan ved avdeling for teknologi på skolen. Han forteller om formålet med karrieredagen.
- Meningen er å koble våre studenter og offentlig og privat næringsliv, samt synliggjøre at den nye høyskolen Westerdals Oslo ACT viderefører det beste fra de gamle merkevarene - tetthet til nærings- og kulturlivet. Vi er bransje- og industrinære i vår utdanning og samarbeider tett med bedrifter, sier Brevik.
Design- og IT-konsulentselskapet Making Waves mente det var givende å treffe studenter i et tverrfaglig miljø.
- Vi er et av få selskaper i Oslo som har hele spekteret, med både design og teknologi «in house». I motsetning til mange som bare sitter på teknologi- eller designleveransen, har vi en helhet som kan jobbe sammen i et tverrfaglig team, forteller Rolf Alexander Valstad i Making Waves.
- Har dere funnet kandidater ved skolen allerede?
- Vi venter på de første kullene fra det nye skoleformatet. Det er derfor vi er her – for å tiltrekke oss de som snart er ferdige og de som har noen år igjen, som kan modne litt underveis. Man ser at det å kombinere disse studiene er en veldig naturlig tilnærming til det å drive utvikling slik vi gjør det. Det burde vært en innlysende idé mye tidligere å drive sånn, sier Valstads kollega Helge Standal.
Selskapet tok selv initiativet til å være med på karrieredagen. Målet for dagen:
- Vi prøver å fortelle om oss selv og tiltrekke oss noen som kanskje har hørt om oss tidligere, eller kanskje ikke kjenner til oss. Så er vi her sammen med søsterselskapet vårt Anorak, fordi vi synes det er kult å vise frem hele spekteret av det vi gjør. Anorak og Making Waves er samlet til ett miljø kalt The North Alliance. Det vil ytterligere forsterke satsingen på design og teknologi, kommunikasjon og marketing, sier Valstad.
Evry
Også mer tradisjonelle IT-selskaper er på plass på Vulkan Arena denne ettermiddagen, deriblant Evry. Vi spør HR-ansvarlig Bente Kristiansen om hva Norges største IT-selskap har å tjene på deltakelsen.
- Vi er her fordi vi har rekruttert mange studenter fra NITH tidligere, med stort hell. Vi har vært veldig fornøyde med det. De har kommet seg raskt ut i jobb og jobbet hos kunder og konsulenter, sier Kristiansen.
- Er det en fordel for Evry at de tre skolene har slått seg sammen?
- Det kan være det: Vi har jo flere interaksjonsdesignere. Kreative egenskaper og entreprenøregenskaper blir stadig mer verdsatt. Man må være kreativ. Dyktige folk med kreativ kompetanse er bra. Det er riktignok mest tradisjonelle NITH-studenter som kommer bort til Evry, men interessen er uansett stor. De vet hvem vi er, erfarer Kristiansen.
Les også: Tilbyr bachelorgrad i app-utvikling.
Også studentene digi.no snakket med var entusiastiske, selv om det fremdeles var tidlig på dagen, og de færreste hadde rukket å få full oversikt over tilbudene.
Vel blåst
Karrieredagen ga mersmak ikke bare for skolen og studentene, men også fremtidige arbeidsgivere. Dekan Brevik gir følgende oppsummering etter arrangementet.
- Tilbakemeldingen fra bedriftene er at de syntes dette var meget spennende. De er også godt fornøyd med studentenes ulike bakgrunner og mulighetene dette gir. Så var det også meget gode miniseminarer hvor bedriftene som presenterte. Alle bekreftet viktighetene av tverrfaglighet og symbiosen kreativitet og teknologi. Flere bedrifter har alt meldt seg for neste års karrieredag.
Brevik forteller at også studentene han snakket med er fornøyde.
- De har fått mange gode jobbkontakter og innspill til videre samarbeid - blant annet knyttet til gjennomføring av bachelor- og masteroppgaver for virksomhetene.