HP kjøper opp HyperSpace, et Linux-basert virtuelt operativsystem for x86- og ARM-baserte systemer. OS-et starter langt raskere enn konvensjonelle operativsystemer, for eksempel Windows.
Den typiske bruken er som et sekundært OS, som kjører mens det primære operativsystemet fremdeles starter opp.
Løsningen gir brukeren lynrask tilgang til eksempelvis nettleser, multimediaavspillere, e-post og lignende. Produktet beskrives som særlig egnet for bærbare enheter.
Det er BIOS-leverandøren Phoenix Technologies som kvitter seg med plattformen, gjennom en avtale verdt 12 millioner dollar, drøyt 76 millioner kroner etter dagens kurs.
Salget skyldes et strategisk valg om å fokusere på kjernevirksomheten, altså BIOS-markedet, ifølge selskapet.
Den hurtigstartende HyperSpace-plattformen har en hypervisor kalt HyperCore, som er integrert med BIOS. Foruten HyperCore omfatter avtalen også teknologien Phoenix Flip, som lar brukeren sømløst bytte frem og tilbake mellom to samkjørende operativsystemer.
Oppkjøpet ble kjent i forrige uke, men Hewlett-Packard har foreløpig ikke kommentert hvorfor de kjøper plattformen.
Sent i april kunngjorde HP at de sluker Palm, og dermed overtar det kritikerroste mobiloperativsystemet webOS, også det basert på en Linux-kjerne.
Det har vært spekulert om HP planlegger å bruke webOS i en kommende nettfjøl, i tillegg til selskapets øvrige mobile enheter.
Les også:
- [15.07.2010] – Linux vil dominere i mobile enheter
- [28.04.2010] HP kjøper Palm
- [02.12.2008] Boot rett inn i nettleseren
- [10.11.2008] Installerer Opera på utsiden av Windows
- [03.11.2008] - Linux blir standard på bærbare
- [09.11.2007] Kjører PC-programvare i «HyperSpace»