RLX Technologies sto fram offentlig tidlig i 2001 med et nytt konsept: bladservere. Ledet av avhoppere fra Compaq, blant dem legendariske Gary Stimac, skulle selskapet levere serverskap med opptil flere hundre servere basert på Transmetas Crusoe-prosessor.
RLX drev det ganske langt, og fikk blant annet prestisjefylte oppdrag for å bygge superklynger. I oktober i fjor kunngjorde analyseselskapet Gartner en «magisk kvadrant» over leverandører av servere i inngangssegmentet, der RLX havnet midt i «visjonær»-feltet.
Les også:
- [11.03.2008] Intel ansatte tidligere erkefiende
- [20.10.2004] Risc og stormaskin spiser seg nedover
- [22.05.2002] Bygger verdens første miljøvennlige superklynge
- [28.09.2001] Trange tider for Crusoe-baserte servere
- [08.05.2001] RLX pakker 336 servere i ett rack
- [16.01.2001] Compaq-legende bak banebrytende server-selskap
Så gikk det utfor bakke. Transmeta trakk seg fra prosessorproduksjon, og RLX kvitterte med å trekke seg fra serverproduksjonen. Det de sto igjen med, var programvare for å mestre klynger av Linux-baserte bladservere: RLX Control Tower.
Det er denne programvaren HP får kloa i ved å kjøpe den skadeskutte pioneren. Ifølge en analytiker dreier det seg dessuten om å få tak i de svært kompetente utviklerne med ferdigheter og ekspertise som HP trenger for å videreutvikle sin egen satsing på driftsprogramvare, i en sterkt voksende nisje. HP mener kjøpet vil gjøre det mulig for dem å levere en felles driftsinfrastruktur for store klynger, på tvers av Linux, Unix og Windows miljøer. HP leverer flere typer bladservere, blant annet modeller med tokjernede Opteron-prosessorer fra AMD.
RLX har 36 ansatte og 200 kunder. Hva HP betaler, er ikke kjent. Kjøpet skal ferdigstilles innen en månedstid. Da vil RLX inngå i Technology Solutions Group hos HP.