– Vi må ikke tillate at platebransjens frykt for at deres forretningsmodell ikke virker, vil føre til mindre åpenhet på nettet, oppfordrer Sir Tim Berners-Lee i den britiske utgaven av Wired Magazine.
Anledningen er World Wide Web Consortiums konferanse i Lyon der briten, som omtales som web-ens oppfinner, holdt foredrag. Neste uke kommer han også til Norge for å holde et hovedforedrag på INMAs årlige arrangement Gulltaggen.
Berners-Lee refererte til en rekke lovforslag det siste året, alle med forkortelser som SOPA, PIPA (i USA) og ACTA (globalt), som har til hensikt å hindre piratkopiering av musikk og film på nettet.
– Plateselskapene er veldig påståelige når de argumenterer for sin forretningsmodell, som faktisk er utdatert. Resultatet er at det har blitt lansert lover som får det til å virke som om det eneste problemet på nettet er tenåringer som stjeler musikk. Verden er større enn det. Internett er større enn musikkindustrien. Den økonomiske virkningen av Internett er større enn musikkindustrien, mener Berners Lee.
Han understreket imidlertid at han støttet alle plattformer som gjør det mulig for folk å betale for musikken og at det burde skapes flere måter å få pengene tilbake til de som skaper innhold. Men: – Dette trenger ikke nødvendigvis være et system som er skapt av de store plateselskapene, utalte Berners-Lee ifølge Wired.
Les også:
- [27.01.2012] EU-land undertegner «hemmelig» antipirat-avtale
- [21.01.2012] Både SOPA og PIPA utsatt på ubestemt tid