KARRIERE

IT-sikkerhetsselskap utvider kraftig

Secode trenger femten nye eksperter.

«VOLDSOM VEKST»: Secode skal ansette femten nye hoder til arbeid med IT-sikkerhet, forteller Tore Terjesen.
«VOLDSOM VEKST»: Secode skal ansette femten nye hoder til arbeid med IT-sikkerhet, forteller Tore Terjesen. Bilde: Marius Jørgenrud
3. mai 2013 - 11:58

Arendal er sentrum for to av de tre største IT-sikkerhetsmiljøene i norsk næringsliv, representert ved Telenors sikkerhetssentral og det nordiske sikkerhetsfirmaet Secode.

Secode står foran en kraftig utvidelse av sin norske stab. Fra dagens 40 ansatte, inkludert 30 analytikere og konsulenter, skal de nå rekruttere minst femten nye sikkerhetseksperter.

Men de behøver ikke være spesialister fra dag én.

– Først og fremst skal vi øke innen tjenester for sikkerhetsovervåkning, men også noe innen konsulent, sier Tore Terjesen i Secode til digi.no.

Som leder av selskapets to overvåkningssentraler med døgnvakt i Gøteborg og Arendal, kan han fortelle at det er stor konkurranse i markedet etter folk med kompetanse innen IT-sikkerhet.

Ifølge ham hindrer ikke det god tilgang på søkere.

– Alt handler om at man må ha interesse for sikkerhet. Vi stiller ikke krav til sertifisert kompetanse, men sender i stedet folk på kurs. De vi søker etter er en kombinasjon av nyutdannede med den rette innstillingen og personer med tyngre erfaring. Vi har også oppdrag innen drift.

Global aktør

Det skandinaviske firmaet er en heleid datter av Integralis og japanske NTT, som igjen er en global aktør innen sky- og nettverkstjenester.

– NTT har 140 datasentre verden over. Secode i Norge er en kritisk del av sikkerhetssatsingen til hele konsernet på overvåkning og tjenesteutvikling. Det er bakgrunnen for den voldsomme veksten vi står overfor, sier Terjesen.

Ryggdekningen gir ikke bare økonomiske muskler. Det åpner også muligheter for de som ønsker seg en internasjonal karrière, for eksempel i Palo Alto i California, frister han.

Derfor Arendal

Virksomheten i sørlandsbyen har sine røtter fra gamle System Sikkerhet, et firma som leverte IT-sikkerhetstjenester til forsvaret, privat og offentlig sektor allerede fra 1986.

Telenors sikkerhetssentral, Security Operations Centre (TSOC), under ledelse av sikkerhetsekspert Frank Stien, stammer også fra dette miljøet.

Frank Stien leder Telenor TSOC.
Frank Stien leder Telenor TSOC.

– Det er Secode, Telenor og Mnemonic som er de store og eldste miljøene i Norge. Det er stort sett oss tre som møter hverandre i anbudskonkurranser i markedet. Vi jobber også litt sammen på et teknisk nivå ved å utveksle kompetanse, sier Stien til digi.no.

Også Telenors mann kan røpe at de gjerne sørger for å ta en god del av opplæringen selv.

– Vi krever en grunnutdannelse, en bachelorgrad i bunnen, samt at man har en del basiskunnskap på plass, innen nettverk, kommunikasjon, operativssytemer og sånne ting, gjerne noe programvarekunnskap, men ikke nødvendigvis sikkerhetsrelatert.

– Så bruker vi mye tid på opplæring. Vi rekrutterer faktisk en del folk fra skolen, gjerne mens de holder på med en masterutdannelse, samtidig som de jobber deltid hos oss, sier Frank Stien i TSOC.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
Jobbsøknad: Slik skiller du deg ut i den store bunken
Les mer
Jobbsøknad: Slik skiller du deg ut i den store bunken
Tekjobb
Få annonsen din her og nå frem til de beste kandidatene
Lag en bedriftsprofil
En tjeneste fra