KARRIERE

IT-skoler sliter med halvfulle lokaler

Bransjen skriker etter hjelp, men også IT-akademiet sliter med underskudd og halvtomme lokaler.

IT-høyskoler og IT-fagskoler sliter med å rekruttere studenter til tross for at behovet neppe har vært større enn nå.

For et par uker siden ble det gjort kjent at Norges Informasjonsteknologiske Høgskole (NITH) måtte legge ned studiesteder i Bergen og Stavanger. Tilsammen vil rundt 150 studenter og 20 ansatte berøres av denne samlokaliseringen.

Dette samsvarer med tall fra Samordna Opptak (SO) som viser et klart fall i antall studieplasser innen IT. I 2004 var det 1981 studieplasser innen IT. Tallene for 2005 og 2006 er henholdsvis 1594 og 1570 studieplasser.

Også IT-akademiet, som i sin tid var den største privatdrevne IT-skolen, sliter med glisne lokaler.

Riktignok hadde skolen en vekst i antall studenter på ti prosent i fjor, men sammenlignet med studentgrunnlaget på midten av 90-tallet, gir snaue 600 studenter ingen grunn til å hoppe.

I glanstiden, da alle ville bli web-designere, hadde skolen 3.500 studenter og omsatte for 20 millioner kroner. Selskapet var også store på IT-kurs og sertifiseringer.

Men de siste årene har IT-akademiet slitt med dundrende underskudd.

I vår ble IT-akademiet kjøpt opp av investeringsselskapet Norsk Vekst som skal drive skolen videre i regi av Sonans, som hevder å være Norges største kjede av private skoler.

Administrerende direktør Leif Morten Midtlyng i Sonans har store vyer for IT-akademiet som skal revitalisere merkenavnet og settes på kartet i store byer og tettsteder.

Midtlyng forteller til digi.no at IT-akademiet vil satse på tre kjerneområder; IT-drift, nettverk og sikkerhet.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Schneider Electric lanserer Galaxy VXL UPS
Schneider Electric lanserer Galaxy VXL UPS

I tillegg vil akademiet kjøre sterkt på sertifiseringer innen Microsoft og Cisco og mindre bedriftsinterne kurs.

Med nettbaserte kurs sier Midtlyng at omsetningen endte på 15 millioner kroner i fjor. IT-akademiet er fortsatt et tapssluk, mens nettstudiene tilfører penger, ifølge Midtlyng.

Han har tro på at antall studenter skal fortsette å vokse med ti prosent til neste år, og at selskapet skal tjene penger på IT-akademiet.

Men Midtlyng medgir at veksten går saktere enn antatt, og ser man i forhold til nettstudier har ikke antallet studenter vokst mer enn 50 til 60 flere studenter i året.

IT-akademiet jobber nå med å få godkjent studiene som formalisert utdanning av Norsk Organ for kvalitet i utdanning (Nokutt).

Det jobbes også for at IT-akademiet skal få stattstøtte på lik linje med videregående skoler, høyskoler og universiteter.

Et sementer på IT-akademiet koster 36 000 kroner. Ett år med nettverksutdanning vil dermed komme på 72 000 kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.