DISKETT

Japan erklærer seier i kampen mot disketter

Japans regjering har endelig klart å fase ut bruken av disketter i alle sine systemer, noe de ser som en viktig milepæl i moderniseringen av byråkratiet.

Det begynner å bli noen år siden disketten hadde sin storhetstid. Nå har Japan kvittet seg med lagringsenheten.
Det begynner å bli noen år siden disketten hadde sin storhetstid. Nå har Japan kvittet seg med lagringsenheten. Foto: <a href="https://www.flickr.com/photos/avaragado/6960433672/">Avaragado/Flickr</a> (<a href="https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/">CC BY 2.0</a>)
3. juli 2024 - 09:30

– Vi vant krigen mot diskettene 28. juni, sier digitaliseringsminister Taro Kono i en uttalelse til Reuters. Han har også kjempet for å fjerne telefaks og annen analog teknologi fra myndighetenes systemer.

Diskettene hadde sin storhetstid rundt årtusenskiftet som datalagringsmedium før CD-ROM og minnepinner dukket opp og raske nettforbindelser etter hvert gjorde dem overflødige.

I midten av forrige måned hadde myndighetene kvittet seg med 1034 forskrifter som regulerte bruken av disketter. Den eneste forskriften som står igjen, er et miljøkrav knyttet til resirkulering.

Japan opprettet en digitaliseringsmyndighet under pandemien, da innsatsen for rask utrulling av tester og vaksiner viste at myndighetene fortsatt førte lister på papir og brukte annen utdatert teknologi.

Alexis Bogan i midten med moren Pamela Bogan til høyre og lege Fatima Mirza har et møte om den KI-genererte stemmen hennes. Bogan mistet ste…  Alexis Bogan skriver inn en melding til journalisten som intervjuer henne om tapet av stemmen etter en operasjon. Ved hjelp av kunstig intel…  Etter at Alexis Bogan mistet stemmen etter en operasjon, bruker hun telefonen til å snakke for seg. Ved hjelp av kunstig intelligens er hennes egen stemme gjenskapt. Her ber hun om en iskaffe på en Starbucks drive-in.
Les også

Mistet stemmen etter sykdom – KI og en app har gjenskapt den

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.