UTVIKLING

Java-utviklere fyller Oslo Spektrum

JavaZone er i full gang med å gi utviklere både faglig ballast og underholdning.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. sep. 2009 - 11:03

JavaBin arrangerer i år utviklerkonferansen JavaZone for åttende gang. Arrangementet har vært utsolgt i lang tid, faktisk allerede før programmet ble lagt ut. Dette betyr at konferansen har omtrent 2000 deltakere.

I forbindelse med at konferansen åpnet i dag, har digi.no fått snakke med Andreas Røe og Carl J. Onstad, henholdsvis leder og teknisk arrangør for JavaZone 2009.

Røe forteller at det fortsatt var mange som ønsket seg billetter til året arrangement, men at man har satt en bevisst grense for å sikre at det skal være rom nok for alle.

Under konferansen holdes det kontinuerlig foredrag fra seks saler. Videoopptak fra disse salene streames med en Tandberg-løsning ut til et «overflow»-område hvor deltakerne som velger dette, kan se på overføringer fra alle foredragene på en gang. Lyden overføres til spesielle headset i ulike kanaler, som deltakerne kan velge.

Opptakene vil bli offentliggjort på nett på et senere tidspunkt.

I tillegg er det en sal for lyntaler, hvor foredragsholdere i løpet av ti minutter må presentere poenget sitt, før neste foredragsholder overtar.

- Her kommer det mange krasse synspunkter, som gir fint grunnlagt for videre diskusjoner, mener Onstad.

- I praksis dreier JavaZone seg om at en gjeng med utviklere som arrangerer foredrag for andre utviklere, forteller de Onstad og Røe. Ingen av foredragholderne tar betalt, noe Røe mener reflekteres av inngangsprisen på mellom 4500 og 5500 kroner.

- Sammenlignet med andre konferanser er dette en vesentlig lavere pris, sier han.

- Da har man tilgang til omtrent 120 foredrag, årets IT-fest, 5-retters gourmet-middag og mye annet. Konferansen åpnet i dag tidlig med motorsagsjonglering.

Fra JavaZone 2008
Fra JavaZone 2008

Omtrent 60 prosent av foredragsholderne er norske. Ifølge Onstad er det en god blanding av kjente og mindre kjente foredragsholdere.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Da euroen kom til Trondheim
Da euroen kom til Trondheim

Han forteller at JavaZone oppfattes av mange foredragsholdere som et springbrett for å komme ut i verden.

- Det er viktig å bygge norske navn, mener han.

I forkant av arrangement måtte arrangørene velge mellom 250 foredrag.

- En gruppe på 10 til 15 personer jobber gjennom hele året med å velge ut det beste. Valget skjer ut fra faglige kriterier, og ingen kan betale for å få holde foredrag. Arramentet er altså uavhengig og uten produktpresentasjoner, forteller Røe.

Det er ingen klar, rød tråd over foredragene under årets arrangement, men Røe sier at siden det ikke skjer så mye med Java-plattformen for øyeblikket, så er det en del foredrag som dreier seg om andre sider ved utviklernes hverdag, blant annet smidige metoder og arkitektur.

- I tillegg er Domain-driven Design (DDD) et ganske hett tema. Eric Evans, som har skrevet om dette, har holder foredrag og har hjulpet til med å evaluere de andre DDD-foredragene, sier Røe.

JavaBin har fått Espen Eckbo til å lage reklamefilmer for konferansen. I serien «Tett på en utvikler» møter man Eckbo i flere ulike roller. Filmene er tilgjengelige på denne siden.

Røe og Onstad avslører at Eckbo også vil dukke opp flere ganger under selve konferansen, noe som ikke er oppgitt i programmet. Blant annet skal rollefiguren Dag Bryhn holde et foredrag. En annen opptreden dreier seg om virusbeskyttelse og innebærer visstnok knusing av maskinvare.

De to er også ganske stolte av å kunne tilby deltakere og foredragsholdere en egen barnehage, hvor barna får tilgang til blant annet tv-spill og Lego Mindstorms.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
4 fordeler med å bruke Tekjobb til rekruttering
Les mer
4 fordeler med å bruke Tekjobb til rekruttering
Tekjobb
Få annonsen din her og nå frem til de beste kandidatene
Lag en bedriftsprofil
En tjeneste fra