Det var i går 25 år siden en begivenhet som har hatt stor betydning for Internett slik vi kjenner det i dag, fant sted. Nettverket som regnes som forgjengeren til Internett, det amerikanske Advanced Research Projects Agencys Arpanet, fikk den 1. januar 1983 erstattet den eldre NCP-protokollen (Network Control Program) med de kraftigere og mer fleksible TCP/IP-protokollene (Transmission Control Protocol/Internet Protocol). Disse sammensatte, åpne og fleksible protokollene er i dag trolig de mest brukte nettverksprotokollene i verden.
Ifølge nettstedet Livinginternet.com var ikke alle de tilknyttede institusjonene like ivrige til å oppgradere maskinparken. Derfor bestemte Vinton Cerf og Darpas TCP/IP-gruppe seg en dag i midten av 1982 for å skru av NCP-støtten for NCP, slik at kun stedene som benyttet TCP/IP fortsatt fungerte. De samme ble gjentatt over to dager den påfølgende høsten.
Den endelige overgangen skal ha skjedd uten mange problemer, men noen få, gjenstridige steder ble uten tilgang i opptil tre måneder, inntil de fikk oppgradert sine systemer.
Den første detaljerte spesifikasjon til TCP ble publisert i slutten av 1974.
Deretter ble BBN Technologies, Stanford University og University College London engasjert av DARPA for å utvikle driftsklare versjoner av protokollen for ulike maskinvareplattformer. Det ble laget fire versjoner. Først kom TCP V1 og TCP v2. I 1978 ble protokollen delt opp i TPC v3 og IP v3, mens den første stabile versjonen ble TCP/IP v4. Det er den samme utgaven som benyttes på blant annet Internett i dag.
Planen for Arpanets overgang til TCP/IP er gjengitt her.