22-åringen Flemming Kozok Sørensen startet med 32.500 danske kroner i januar 2000 - et beløp han klarte å øke til mer enn 4.200.000 kroner ved årets slutt.
Danske Netposten skriver at forrentningen er oppnådd gjennom daytrading i aksjer notert på Nasdaq.
Alle transaksjoner er utført online via nettet.
- Alt i alt utførte jeg 25.019 handler, sier traderen til Netposten. - Men antall transaksjoner avhenger mye fra dag til dag. I oktober og november lå jeg på over 4.000 transaksjoner, men typisk ligger jeg i intervallet mellom 1.500 og 3.000 transaksjoner per måned.
22-åringen har handlet aksjer i seks år. Hans første handel innbragte 700 kroner på seks uker og dette ga mersmak:
-Jeg omregnet de 700 kronene til arbeidstimer og ble imponert. Da startet jeg å lese tre økonomiaviser hver dag for å lære mer om markedet, og begynte med opsjonshandel for å oppnå gearing (les mer om dette på Aksjeforum). Av praktiske årsaker har jeg jobbet alene, da jeg ikke kjenner noen som er interessert i aksjehandel, forteller Sørensen.
Av intervjuet i Netposten kommer det frem at hans strategi er forholdsvis volatil. Et av hans verste mareritt skjedde i 1999 da han klarte å snu en gevinst på mer enn én million kroner til sekssifret gjeld.
- Det var en uhyggelig opplevelse som skremte meg fra sans og samling. Dette skremte meg faktisk så mye at jeg fikk en forståelse for hvordan jeg kunne profittere på dette. En generell del av min strategi går for øvrig ut på at jeg skal oppnå en forståelse av alle hendelser. Mitt mål er å minimalisere andelen av hell og flaks.
Studenten følger omtrent 400 selskaper notert på Nasdaq. Han handler for det meste biotech-papirer.
- Mange daytradere velger seg ut et meget begrenset antall aksjer med stor volatilitet og fokuserer intensivt på disse. Jeg er helt klart av den oppfattelse at du kan øke inntjeningsmulighetene ved å dekke et større antall selskaper. - Hjernen har masse plass, sier han til Netposten.
Dagene er forholdsvis intensive. Når pre-trade i USA starter klokken 14.00 norsk tid sitter han allerede foran skjermen for å følge med på de tidligste indikasjonene på hvordan åpningen blir. De siste handlene gjøres i after-hours markedet etter at børsene i USA stenger klokka 22.00 norsk tid. Så sent som 23.00 kan han legge inn ordrer, og særlig på dager når noterte selskaper legger frem resultater etter børsens slutt. Den seneste handelen han har gjennomført er gjort klokken 02.00. I helgene bruker han tiden til å gjøre research.
- Alt i alt er dette tidkrevende og tar på kreftene. Jeg har i flere perioder følt meg utmattet på generell basis. Dessuten opererer jeg under et konstant press som har ført til mange besøk hos kiropraktoren.
Daytraderen tjener svært lite på hver enkelt handel, det han utøver er såkalt "scalp-trading" basert på minutt til minutt analyse av indeks-tickene på Nasdaq og Dow i kombinasjon med priser, volumer og ordrebildet.
- Jeg tar med andre ord små "scalps" med relativt store beløp. Til tider sitter jeg ikke lenger enn 12-15 sekunder i aksjen. Generelt holder jeg aldri aksjene mer enn noen timer.
At han er en skikkelig kamikaze-trader med en noe uortodoks filosofi på risiko belyses av dette: Hans største gevinst i løpet av en dag lyder på 620.000 kroner, og hans størte tap på en dag lyder på 540.000 kroner.
- Jeg har vært ute i hardt vær flere ganger. Mitt verste mareritt var i juli-august i fjor hvor Nasdaq steg tilbake til 4.000-nivået. Her besluttet jeg å holde, i mine øyne, åpenlyse muligheter for en lengre periode. Jeg følte at jeg hadde identifisert noen ufattelig overprisede IPO's (red.anm.: børsintroduksjoner), og hadde derfor gått short i seks aksjer. De glade amerikanere delte ikke min mening, og her tapte jeg 4,3 millioner kroner på seks handler. Jeg ble straffet for å ta for stor risiko samt å bryte min meget strenge stop-loss-strategi. Hadde jeg holdt fast på aksjene ville jeg ha tjent et syv-sifret beløp. Faktisk klarer jeg å tjene mer i et fallende marked.
Men studenten har ikke planer om å forbli daytrader lenge: - Mitt mål har alltid vært å være dealer i en bank. Det er en jobb hvor jeg umiddelbart vil kunne tilføre stor verdi. Men en liten stund fremover vil jeg fortsatt handle for egen regning, helt til dette blir for slitsomt, avslutter traderen til Netposten.
Sørensen har i hvert fall blitt såpass genierklært at han har fått sin ukentlige spalte i Netposten.dk.
Revolusjon på aksjemarkedet
Aksjehandel - når som helst, hvor som helst
En dag i en daytraders liv
Sa opp jobben - ble millionær
Steinar er Norges 30. største megler
Hobbyspekulantene er vinnerne på Internett
Telefonen fortsatt viktigst for finanskjendisene
Daytrading: Langt igjen i Norge
Daytrading: Flokker seg foran dataskjermene
Daytrading: Steinar lever på andres penger
Kan DU bli aksjemillionær?