Utenriksdepartementet i Beijing ber Washington trekke tilbake begjæringen som USA har sendt til Canada om å få Meng utlevert.
– USA har vist mangelfull respekt overfor standhaftigheten som Beijing har vist i saken, heter det i uttalelsen.
Tiltalen offentliggjort
Meng er Huaweis finansdirektør. Hun anklages av USA for brudd på sanksjonene mot Iran. 1. desember ble Meng ble på anmodning fra USA pågrepet under en mellomlanding i Vancouver i Canada. Onsdag holdes det utleveringshøring i Canada.
– Vi oppfordrer USA til umiddelbart å trekke tilbake arrestordren mot Meng Wanzhou og til å stanse denne type utleveringsanmodninger, sier departementets talsmann Geng Shuang.
Tiltalepunktene mot Huawei, selskapets finansdirektør og to datterselskaper har vært holdt hemmelig, men mandag ble de 13 tiltalepunktene offentliggjort.
– Washington må stanse de urimelige inngrepene mot Huawei og andre selskaper, oppfordrer kinesisk UD i en annen uttalelse tirsdag. Beijing mener det ligger «sterk politisk motivasjon og politisk manipulering» bak USAs ståsted i saken.
Beijing opplyser også at Kina vil forsvare kinesiske selskaper på besluttsomt vis, men gir ingen indikasjon på hvordan Kina kan komme til å besvare USAs tiltale mot Huawei.
– Ikke gjort noe galt
Huawei avviser påstandene i tiltalen og opplyser i en uttalelse tirsdag at selskapet ikke er skyldig i noen lovbruddene beskrevet i punktene.
– Huawei er skuffet etter å ha hørt tiltalepunktene mot selskapet i dag. Selskapet nekter for at selskapet selv eller noen datterselskaper eller tilknyttede selskaper har begått noen av de påståtte lovbruddene som fremkommer i tiltalen, skriver Huawei i en uttalelse.
– Selskapet er ikke kjent med at Meng Wanzhou har gjort noe galt og tror retten i USA til slutt vil komme fram til samme konklusjon.
– Sanksjonsbrudd
Meng, som også er datteren til stifteren av mobilgiganten, Ren Zhengfei, er tiltalt for brudd på sanksjonene mot Iran og for å ha løyet til amerikanske banker om Huaweis forretninger i Iran.
Påtalemyndigheten mener Huawei har brukt et skallselskap i Hongkong for å selge utstyr til Iran. Selskapet det er snakk om heter SkyCom, og Meng skal ved flere anledninger ha løyet til amerikanske banker og sagt at de to selskapene ikke har noe med hverandre å gjøre, ifølge det amerikanske justisdepartementet.
Tiltalen mot de to datterselskapene går ut på at de skal ha stjålet teknologien bak en robot mobiltelefonselskapet T-Mobile brukte til å teste smarttelefoner.
USA bekreftet forrige uke at de begjærer Meng utlevert fra nabolandet. Pågripelsen har ført til en diplomatisk krise med Kina.
- Konflikten trappes opp: USA anklager Huawei for svindel og tyveri av bedriftshemmeligheter