TELEKOM

Kina går tom for IP-adresser

Kineserne er i ferd med å møte veggen, og få bruker IPv6 fordi overgangen er både dyr og tidkrevende.

26. sep. 2008 - 08:58

digi.no har i en serie artikler, samt i en video, satt fokus på problemet med få IP-adresser med dagens IPv4-system.

Det har muligheten for i underkant av 4,3 milliarder IP-adresser, og fordi systemet ikke er utnyttet på en effektiv og god måte, så er verden i ferd med å gå tom. Problemet løses delvis ved at man kan gjemme mange adresser bak en ved hjelp av NAT (Network Address Translator), men dette er ikke en fullgod løsning.

Løsningen er klar, og har vært det i mange år. Med IPv6 er det så mange addresser at det er vanskelig å se for seg at det noen gang skal kunne gå tomt. Likevel er det få som har tatt det i bruk.

Nå merker Kina presset. Ifølge ZDNet Asia, så er de bare 830 dager fra å gå tom.

Det betyr at nettleverandører vil slite med å utvide sin virksomhet, og med å fortsette utrullingen av internett til alle kinesere. China Internet Network Information Center (CNNIC) er derfor bekymret.

Kina har brukt cirka 80 prosent av IP-adressene de har tilgjengelig på IPv4, og de har ikke kommet langt i bruken av IPv6.

Foreløpig er det bare diverse utdanningsnettsteder som har tatt den nye protokollen i bruk. Begrensningen ligger først og fremst i at nettoperatørene må bruke mye tid og penger på å få på plass en overgang.

Det er også mye uvitenhet rundt både IPv4 og IPv6, så CNNIC har kjørt i gang en kampanje med en serie seminarer for å forklare og for å overbevise aktørene til å bruke IPv4 mest mulig effektivt, samt for å få fortgang i overgangen til IPv6.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
Har muligheten for hjemmekontor blitt den nye normalen?
Les mer
Har muligheten for hjemmekontor blitt den nye normalen?
Tekjobb
Få annonsen din her og nå frem til de beste kandidatene
Lag en bedriftsprofil
En tjeneste fra