Den nye tjenesten vil få navnet «Ernie Bot» på engelsk og «Wenxin Yiyan» på kinesisk.
Testingen vil trolig være ferdig i mars, opplyser Baidu. Deretter er planen å gjøre tekstroboten tilgjengelig for allmennheten.
Framdriftsplanen ble kunngjort tirsdag, dagen etter at Google presenterte sine planer om en tekstrobot som får navnet «Bard».
Kappløp
ChatGPT, utviklet av det amerikanske selskapet OpenAI, har fått mye oppmerksomhet for sin evne til å konstruere tekster som til forveksling kan ligne tekst skrevet av et menneske.
Både essayer, eksamensbesvarelser, sangtekster, dikt og programmeringskode kan produseres av ChatGPT på kommando i løpet av sekunder. Lanseringen av tjenesten i slutten av november i fjor har utløst et «gullrush» innen kunstig intelligens, der andre selskaper kaster seg inn i et kappløp for å lansere enda mer avanserte roboter.
Riksrevisjonen: Frykter Helseplattformen vil kvele sykehusøkonomien
Microsoft varslet i januar at de investerer ytterligere flere milliarder dollar i OpenAI.
Bekymring
I Kina har flere mindre selskaper begynt å utvikle konkurrenter til ChatGPT, men Baidu stiller i en egen liga.
Baidus søkemotor er den mest brukte i Kina, og selskapet har satset tungt på kunstig intelligens – blant annet i form av selvkjørende biler. Selskapets aksjer steg 15 prosent etter kunngjøringen om «Ernie Bot».
I tillegg til ChatGPT ble også KI-modellene DALL-E og Midjourney – som lager bilder på kommando – lansert i 2022.
De nye teknologiene har åpnet et hav av muligheter, men også utløst bekymring for juks på skoler og universiteter og arbeidsplasser som kan forsvinne.
I tillegg kan det bli vanskelig å hindre at tekstroboter brukes til spredning av desinformasjon og propaganda.
Høyre: Ber regjeringen om beredskapssvar