Miguel Garvie, student ved University of Sussex i Storbritannia, har utviklet et system som kan minne om en digital simulering av naturlig utvalg. Systemet, som benytter Internett-tilkoblede PCer utstyrt med en spesiell programvare, brukes til å utvikle elektroniske kretser.
Tilsvarende løsninger benyttes blant annet i prosjekter som SETI@home, hvor datakraften brukes til å analysere signaler fra verdensrommet i leting etter utenomjordisk liv, men også i mer jordnære prosjekter for blant annet å utvikle vaksiner mot farlige sykdommer.
Les også:
- [21.12.2005] Nytt prosjekt skal finne liv i rommet
- [04.11.2004] Epson lager kretskort med blekk
- [28.04.2003] Din PC kan brukes til å bekjempe SARS
- [05.02.2003] Kopperforskning krever to millioner frivillige PC-er
- [13.05.2002] Din PC kan redde klimaet
- [10.01.2000] Ny etappe i jakten på ET
Garvie sier til New Scientist at prosjektet, som ble lansert for seks dager siden, har gjort det mulig for ham å utvikle kretser som oppnår 100 prosent bedre resultat i standard ytelsestester enn det kommersielt designede kretser oppnår, uten at kretsen er mer enn 50 prosent større.
- Kretsene er minst like bra som konvensjonelle kretser, sier Garvie, som avslører at prosjektet ble satt i gang for stadig å lage større kretser.
Du kan lese mer om dette i denne artikkelen i New Scientist. Mer informasjon, samt selve programvaren finner du på denne siden. Programvaren er tilgjengelig for Windows og Linux.