BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kretsevolusjon ved hjelp av distribuerte databehandling

En britisk student har utviklet et system som ved hjelp av PCer koblet til Internett utvikler elektroniske kretser som utkonkurrerer kommersielt designede kretser.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. aug. 2003 - 12:16

Miguel Garvie, student ved University of Sussex i Storbritannia, har utviklet et system som kan minne om en digital simulering av naturlig utvalg. Systemet, som benytter Internett-tilkoblede PCer utstyrt med en spesiell programvare, brukes til å utvikle elektroniske kretser.

Tilsvarende løsninger benyttes blant annet i prosjekter som SETI@home, hvor datakraften brukes til å analysere signaler fra verdensrommet i leting etter utenomjordisk liv, men også i mer jordnære prosjekter for blant annet å utvikle vaksiner mot farlige sykdommer.

    Les også:

Garvie sier til New Scientist at prosjektet, som ble lansert for seks dager siden, har gjort det mulig for ham å utvikle kretser som oppnår 100 prosent bedre resultat i standard ytelsestester enn det kommersielt designede kretser oppnår, uten at kretsen er mer enn 50 prosent større.

- Kretsene er minst like bra som konvensjonelle kretser, sier Garvie, som avslører at prosjektet ble satt i gang for stadig å lage større kretser.

Du kan lese mer om dette i denne artikkelen i New Scientist. Mer informasjon, samt selve programvaren finner du på denne siden. Programvaren er tilgjengelig for Windows og Linux.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
Tekjobb-Indeksen 2024!
Les mer
Tekjobb-Indeksen 2024!
Tekjobb
Få annonsen din her og nå frem til de beste kandidatene
Lag en bedriftsprofil
En tjeneste fra