Allerede i september 2007 innførte Danmark bestemmelser om logging av elektronisk trafikkdata som minner mye om det datalagringsdirektivet som nå diskuteres i de fleste EU-land, i tillegg til Norge. Også i Danmark skal loggingen være et ledd i bekjempelsen av terror.
Teleselskapet TDC har på forespørsel av fagavisen Ingeniøren beregnet at teleselskapene og internettilbuderne årlig tar vare på omtrent 450 milliarder dataposter om de danske innbyggernes telefon- og internettrafikk. Det tilsvarer omtrent 82 000 poster per danske i året. Postene blir tatt vare på i minst ett år.
Danskene logger ifølge Inteniøren ikke bare nettbrukernes egen IP-adresse, men også de stedene brukerne besøker på nettet.
Telesjef i TDC, Mogens Ritsholm, anslår at antallet poster vil vokse med mellom 50 og 100 prosent i året, i takt med hvordan mengden av kommunikasjon vokser.
Det går fram av artikkelen i Ingeniøren at debatten om hvor stor betydning lagringen av trafikkdata har i arbeidet for å forebygge eller bekjempe alvorlig kriminalitet. Politiets Efterretningstjeneste i Danmark vil ikke villet si noe til Ingeniøren om i hvilket omfang dataene brukes.
En jusprofessor ved Københavns Universitet, Peter Blume, mener at selv om det blant alle postene skulle være noe som peker fram mot et terrorangrep i Danmark, så er sannsynligheten for at man finner det forsvinnende liten.
Jens Ottosen-Støtt, juridisk direktør i Telia, kaller det hele for et finmasket nett med noen store hull i, slik at de store fiskene kan svømme gjennom. Dette skyldes blant annet mulighetene for å kamuflere IP-adresser og kryptere dataene.
– Man kan godt sette spørsmålstegn ved om det er den mest er den mest hensiktsmessige måten vi har gjort det på i Danmark, når noe tilsvarende ikke er innført i andre land, sier Ritsholm.
Da denne artikkelen ble skrevet, la vi dessverre ikke merke til at artikkelen i Ingeniøren er fra 2009. Dermed er sannsynligvis tallene som oppgis langt høyere allerede nå.