TV 2s bredbåndssatsing har akkurat passert 200.000 registrerte brukere på sin tjeneste Frihet.tv2.no. Av disse er over halvparten karakterisert som aktive brukere. På et drøyt år har de lastet ned over 1,9 millioner videoer over nettet.
- Vi har sett en eksplosiv vekst i høst, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum i TV 2 Interaktiv.
Han forteller at 110.000 av de registrerte brukerne har logget seg inn mer enn 10 ganger, og at 25.000 brukere har vært inne på TV 2s bredbånds-TV over 100 ganger.
TV 2 Interaktiv satset tungt på bredbånd i fjor høst med eget studio på Karl Johan i Oslo og et avansert system for utsendelse av web-TV gjennom en rekke bredbåndstilbydere.
- Målet var å bli den største produsenten av bredbåndsinnhold i landet, og det har vi klart, sier Stavrum i en pressemelding.
Hvor mange samtidige brukere TV 2 kan ha på sitt bredbånds-TV, er et spørsmål som Stavrum synes er komplisert å svare på.
- Vi har Utfors 100 MB-linje, men det kommer an på kvaliteten på det de skal se, sier han og hevder at de har hatt 15.000 samtidige brukere på ett program.
Ut fra TV 2s egne servere er det mulig å betjene 2.000 samtidige brukere, men da er kvaliteten dårlig. Skal kvaliteten være optimal, er tallet en tidel, det vil si 200 samtidige brukere.
I tillegg til å levere innhold fra egne servere, distribueres dette innholdet også fra andre bredbåndsleverandører.
Regnestykket blir omtrent sånn: Båndbredde delt på kvalitet er lik antall samtidige brukere.
- Hvor mye kapasitet har dere totalt? Er det nok?
- Det er aldri nok til å levere det beste innholdet til hele Internett-befolkningen samtidig, sier Stavrum.
En del av innholdet på bredbånds-TV er bearbeidet stoff fra fjernsynskanalen. Statistikken viser at nyheter, sport, underholdning og vær er de mest populære kategoriene, og at brukerne særlig liker mulighetene til å se nyheter og underholdning når de selv vil og følge begivenheter fra datamaskinen på jobb.
TV 2 Interaktiv har vært aktiv deltaker i Innholdsnett, en allianse av medieaktører på nettet som har fått på plass et tilbud om en felles betalingsløsning.
- Vi vurderer å tilby en premium-tjeneste som vil koste penger, sier Stavrum og antyder at en slik kanal kan være på plass i nær fremtid. Men han vil ikke si noe mer om hverken hvor mye innholdet vil koste, eller hva slags innhold det dreier deg om.
- Vi er i samtaler med andre aktører. Selvfølgelig samarbeider vi ikke om pris, men vi er i dialog med andre aksessleverandører. Premium-tjenesten vil være en mer spesifikk bredbåndstjeneste med høyere kvalitet og mer innhold, sier Stavrum til digi.no.
Han hevder at tjenesten kommer til å bli rimelig fancy.
- Med noe brukerbetaling får vi ressurser til å lage et webTV-tilbud som tar i bruk alle de muligheter som høyere båndbredde og bedre datamaskiner hos brukerne gir. Da får abonnentene en enda bedre tjeneste avslutter han.