De sensitive dokumentene skal ha blitt hacket gjennom en årrekke, skriver New York Times, som skal ha fått tilgang til om lag 1.100 av dokumentene.
Ett av dokumentene oppsummerer hvor vanskelig og usikkert forholdet mellom EU og USA har blitt under president Donald Trump.
Et dokument beskriver møtet mellom USAs president Donald Trump og Russlands president Vladimir Putin i Finland i sommer som «vellykket, i hvert fall for Putins del».
«Boksekamp uten regler»
I et annet dokument kommer det fram at den kinesiske presidenten Xi Jinping beskriver Trumps taktikk som «en freestyle boksekamp uten regler». Han skal ifølge diplomater også ha uttalt at Kina ikke vil la seg herse med av USA, selv om en handelskrig vil ramme hardt.
Blant opplysningene som kommer fram i dokumentene er blant annet forespørsler om autorisering av eksportfinansiering til Iran. I tillegg kommer det fram detaljer om innsatsen for å fortsette økonomiske ordninger som kanskje kan lokke Teheran til å innrette seg etter vilkårene i Iranavtalen, selv etter at Trump trakk seg fra den.
Dokumenter viser også en forespørsel om å tillate Dmitrij Rogozin, Russlands tidligere utenriksminister, å reise på et internasjonalt møte i Østerrike for å diskutere «den fredelige bruken av verdensrommet». Rogozin er nå leder for det russiske romfartsbyrået.
Knyttes til Kina
Dokumentene skal ha blitt kopiert fra et sikkert nettverk i en periode på tre år, og de er publisert på en åpen nettside som hackerne opprettet.
Hackerne skal ha brukt samme metoder som det kinesiske hackere med bånd til landets forsvar tidligere har benyttet, ifølge New York Times.
– Etter over ti års undersøkelse av kinesiske cyberoperasjoner og omfattende tekniske analyser, er vi ikke i tvil om at dette er knyttet til den kinesiske regjeringen, sier dataeksperten Blake Darche i Area 1, firmaet som oppdaget lekkasjene.
Største alvor
– Vi er blitt gjort oppmerksomme på anklagene angående en potensiell lekkasje av sensitiv informasjon og vi etterforsker saken, uttalte EUs sekretariat tirsdag kveld.
EU-kommisjonens visepresident Valdis Dombrovskis sier EU ser med største alvor på saken.
– Ingen institusjon og intet land er immunt mot denne typen angrep. Alle kommunikasjonssystemer har sårbarheter, sier Dombrovskis og legger til at EU jobber kontinuerlig med å sikre seg mot slike angrep.