Folk leser med høyst varierende tempo, og mange skulle nok ønske at de kunne lese, og få med seg innholdet, langt raskere enn det de gjør i dag. Det finnes kurs og veiledninger man kan følge for å lære dette, men snart kommer det teknologi på markedets som skal kunne gjøre slik opplæring unødvendig.
Ifølge Spritz er 220 ord i minuttet gjennomsnittlig lesehastighet, uten å oppgi for hvem. Med noen enkle demonstrasjoner av teknologien, se de animerte GIF-bildene lenger ned i saken, vil man se at man nok greier å henge med selv om man leser langt raskere. I alle fall så lenge man er konsentrert.
Teknikken til Spritz er bruker er noe selskapet kaller for «Optimal Recognition Point» i et display som kalles for «Redicle».
I stedet for at man leser linjer med ord, vises bare ett ord om gangen. Redicle-displayet skal ifølge Spritz bidra til at synet til brukeren rettes nøyaktig mot gjenkjennelsespunktet for hvert ord. Ifølge selskapet er det flyttingen av synet fra ord til ord som er det mest tidskrevende med lesing. Med den nye teknikken er slike bevegelser unødvendige. Det betyr at mer av tiden kan brukes på selve lesingen. Teknikken skal være spesielt tilpasset små skjermer, for eksempel mobiltelefoner. Brukeren kan selv justere hastigheten ordene vises med, opp til tusen ord i minuttet.
Teksten over vises med 350 ord i minutter, betydelig raskere enn det de fleste vanligvis leser.
Ifølge selskapet har tidlige testbrukere både lært seg å bruke Spritz-metoden og å doble lesehastigheten sin allerede etter noe få minutter. Dessuten skal testene ha vist at testpersonene bedre oppfatter det de leser enn ved tradisjonell lesing.
Første mulighet til å teste Spritz skal være i e-postapplikasjonene som følger med Samsungs Galaxy S5 og Gear 2. Foreløpig støttes engelsk, spansk, fransk, tysk, russisk og koreansk, men støtte for flere språk skal være underveis.
Spritz tilbyr lisenser på teknologien for integrasjon i applikasjoner, operativsystemer, nettsteder og kroppsnære enheter.
Selskapet forklarer teknologien i mer detalj i dette blogginnlegget, som også kan leses ved å bruke selskapets teknologi.