I fjor startet Simula den såkalte Simulaskolen (Simula School of Research) som tilbyr doktorgradutdanning innen informasjons- og kommunikajonsteknologi på Fornebu.
På mindre enn ett år er ti nye kandidater rekruttert og i gang med forskerutdanningsløpet til Simulaskolen.
Skolen skal utdanne unge mennesker til å bli forskere innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT), og vil bli et pilotprosjekt i samarbeid med Universitetet i Oslo (UiO).
Forskerkandidatene vil få nær tilknytning til næringslivet gjennom utvekslingsprogrammer og traineeordninger, og Simulaskolen vil legge spesielt til rette for internasjonal utveksling.
Målet til Simula har vært å være i full drift fra 1. august 2008, med 60 studenter som har fullført mastergrad, og som vil videre med doktorgrad innen IKT-relaterte felt.
For å lokke flere til forskeryrket har Simula nå inngått avtale med avgangselever på Valler videregående skole i Bærum.
Ved å hjelpe Valler-elever med matte- og fysikklekser håper Simula på å rekruttere nye doktorgradstipendiater i framtiden, skriver Asker og Bærum Budstikke.
- Vi trenger flere som går videre med realfagene. Ved at disse elevene kommer hit og ser hvordan vi jobber her, kan vi kanskje friste dem til å fortsette med realfag etter videregående, sier direktør for Simulaskolen, Kristin Vinje til Budstikka.
Forskerskole skal organiseres som et aksjeselskap, der Simula eier minst 50 prosent. I tillegg til Simula, har Hydro, Bærum kommune, Telenor, SINTEF og Norsk Regnesentral gått inn som eiere.
Les også:
- [01.10.2007] Norsk IT-forsker rangeres på topp
- [20.08.2007] Simulaskolen starter opp
- [01.06.2007] IT-stipend til å bygge opp egen forskergruppe
- [10.05.2007] Skal samle Europas beste IT-forskere