UTVIKLING

Lover en annerledes utviklerkonferanse

flatMap(Oslo) arrangeres for fjerde gang

Morten Andersen-Gott og Kaare Nilsen i Arktekk lover interessante foredrag under årets flatMap(Oslo)-konferanse.
Morten Andersen-Gott og Kaare Nilsen i Arktekk lover interessante foredrag under årets flatMap(Oslo)-konferanse. Bilde: H.Brombach
Harald BrombachHarald BrombachJournalist
2. mars 2015 - 11:33

I slutten av april arrangeres utviklerkonferansen flatMap(Oslo) for fjerde gang. Det er det lille konsulentselskapet Arktekk som står bak konferansen, som handler om funksjonell programmering og språket Scala.

Lite produktfokus

– Konferansen er en motreaksjon til de store konferansene som i veldig stor grad har fokus på de store produktene, og hvor agendaen ofte sett satt av de store, kommersielle aktørene, sier Morten Andersen-Gott, konsulent hos Arktekk, til digi.no.

– På flatMap(Oslo) er det derimot svært lite produktfokus, og i større grad fokus på små biblioteker og funksjonelle programmeringsteknikker sier Andersen-Gott. Han legger til at selskapet ønsket seg en konferanse som de ansatte ville ha gått på selv, og at temaer og organisering bærer preg av dette.

– Konseptet er å samles og å ha det gøy. Vi har et veldig fleksibelt program og kan gjøre akkurat som vi vil. Og det gjør vi stort sett også, legger Kaare Nilsen til. Han er daglig leder i Arktekk. Han forteller at konferanser i Europa ofte er preget av de samme foredragsholderne.

Andre foredragsholdere

– De mindre konferansene er ofte mer spennende, og vi savnet noe slikt her hjemme. Under flatMap(Oslo) diskuteres det litt mer akademiske ting enn det som er vanlig på de store konferansene. Dette blir kanskje mainstream om seks til åtte år. Det er spennende å se litt lenger fram, om hva som kommer, sier Nielsen. I år kommer blant annet den skotske akademikeren Edwin Brady for å holde foredrag om det akademiske programmeringsspråket Idris, som han selv står bak. En annen foredragsholder, Chris Ford, skal programmere Johann Sebastian Bach med Clojure.

I det hele tatt har programkomiteen fått inn ganske mange internasjonale foredragsholdere, stort sett fra Storbritannia og USA.

– I år har vi norske erfaringsforedrag fra Skattevesenet og NSB. Vi satser også å få noe på smarthussiden. Men vi ønsker oss enda flere norske erfaringsforedrag, sier Nielsen, som sier at det ikke er for sent å sende inn forslag til fordra.

Oversiktlig og internasjonalt

Brorparten av deltakerne er norske, men det er også deltakere fra store deler av Europa.

– I fjor fikk deltakerne mulighet til å spise middag med foredragsholderne, inkludert Martin Odersky, skaperen av Scala-språket. Det skjer ganske mye spennende utenom foredragene, lover Nilsen. Blant annet bruker deltakerne tiden til å opprette kontakter med andre, norske selskaper som bruker Scala. Med rundt 130 deltakere, noe som også er målet i år, er det relativt oversiktlige forhold.

– Vi har ikke noe mål om å bli veldig mye større, sier Nilsen. Konferansen er i utgangspunktet non-profit, og Arktekk har ikke noe egentlig ønske om å arrangere den i framtiden.

– Vi ønsker bare å gjøre den levedyktig slik at andre kan ta over, sier han.'

Østkyst

Om Scala forteller Andersen-Gott at det har sitt geografiske tyngdepunkt på østkysten av USA.

– Det er litt mindre av det på vestkysten, hvor det brukes med Java. Men Netflix bruker Scala og skal holde foredrag.

Billettsalget har åpnet og det lokkes med forskjellige øltyper brygget av hjemmebryggerne i Arktekk.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.