Prisene for programvare og maskinvare spriker veldig i ulike deler av verden. Selv identiske produkter, inkludert ved nedlastinger, kan bli over dobbelt så dyre som i USA.
For kundene kan det oppleves som urettferdig, men sannheten er at de fleste land har fri prissetting. Leverandørene kan ta hva de vil for produktene sine.
Australske myndigheter har likevel sett seg lei på at landets innbyggere blir flådd. Adobe, Microsoft og Apple blir nå kalt inn på teppet.
IT-gigantene må møte til en offentlig høring i det australske parlamentet i Canberra i neste måned. Der må de svare for blodprisene de forlanger «down under», melder The Next Web.
Alle tre har tidligere vist liten vilje til å forklare prisforskjellene, mener IT-komiteen (infrastruktur og kommunikasjon) som nå altså tvinger selskapene til å svare for åpne dører.
Også med norske øyne skal det bli interessant å høre hva trekløveret har å si når de må forsvare seg den 22. mars.
Det er kjent at elektronikk er gunstig i Norge, og spesielt hvis vi også tar det høye norske lønningsnivået med i betraktning. Programvare kan derimot være svært kostbart i forhold til USA-priser.
digi.no har tidligere tatt opp at Adobe flår nordmenn. Selskapet tar over dobbel pris for sitt hovedprodukt Creative Suite, både ved fullversjon solgt over disk, oppgraderinger og nedlasting. Adobe kom den gangen med følgende tilsvar på priskritikken.
Les også:
- [22.03.2013] Grillet om oppblåste priser
- [12.02.2013] Adobe bøyer av for press
- [21.01.2013] Nå blir Windows 8 dyrere
- [23.03.2010] - Handler ikke om å flå kunder
- [19.03.2010] Adobe flår nordmenn