Med en serie 30-sekunders reklamesnutter håper Microsofts CEO Steve Ballmer å få med seg opinionen i kampen mot USAs justisdepartement.
Annonsekampanjen starter ifølge TechWeb førstkommende søndag, to dager etter at myndighetene har presentert sine forslag til tiltak mot Microsofts påståtte brudd på USAs antitrust-lovgivning.
Tidligere i år var styreformann Bill Gates frontfigur i en omfattende Microsoft -kampanje, der det offisielle målet var "å fortelle det amerikanske folk om selskapets visjoner for fremtiden"...
Også overfor EU skrur Microsoft nå på sjarmen som best de kan. EU-kommisjonen gransker for tiden beskyldninger om at Microsofts flaggskip, operativsystemet Windows 2000, vil gi Bill & Co et strupetak på markedet for serverprogramvare og e-handel.
I går insisterte Microsoft på at Windows 2000 er "fullt ut kompatibel med andre produsenters PC- og serveroperativsystem". For å overbevise europeiske journalister om dette, inviterte selskapet til en demonstrasjon for å vise at Windows 2000-programvare fungerte like godt på Novell og andre operativsystemer som på Microsofts egen plattform.
- Du må presses hardt for å finne et system som Windows 2000 ikke kan samhandle med. Det ville være irrasjonelt av oss å designe Windows 2000 på noen annen måte, sa Frank Artale i Microsofts Windows 2000 utviklingsteam, skriver Financial Times.
Det var i februar i år EUs konkurransekommissær Mario Monti fortalte at EU-kommisjonen gransket Microsoft etter at enkelte av selskapets konkurrenter påsto at deler av Windows 2000 kun ville fungere skikkelig med annen Microsoft-programvare.
EU-kommisjonen bekrefter at Microsoft har besvart kommisjonens spørsmål innen tidsfristen 15. april. EUs konkurransemyndigheter skal nå vurdere hvorvidt Microsofts svar er fyllestgjørende, eller om det skal åpnes en sak mot selskapet under artikkel 82 i EU-traktaten (for misbruk av markedsmakt). I motsetning til EUs regler for fusjonsgranskninger, gjelder det ingen tidsfrister i saker der enkeltaktører granskes for misbruk av markedsmakt.
I dag, fredag 28. august, går fristen ut for USAs justismyndigheter for å foreslå tiltak som skal iverksettes mot Microsoft etter dommer Thomas Penfield Jacksons knusende kjennelse mot selskapet 4. april i år.
digi.no vil følge utviklingen i monopolrettssaken utover kvelden.