Microsoft fikk et overskudd på 144 milliarder kroner i forrige kvartal, en økning på 24 prosent fra samme kvartal i fjor.
Microsoft omsatte for 379 milliarder kroner i kvartalet, en økning på 22 prosent fra samme kvartal i 2020. Selskapets overskudd har skutt i været siden pandemien brøt ut, takket være stor etterspørsel etter programvare og skytjenester for jobb og studier hjemmefra.
Skytjenesten Azure, som konkurrerer med Google og Amazon, vokste med 31 prosent fra året før, mens avdelingen for programvare, som omfatter programmer som Office og Teams, vokste med 12 prosent.
Microsoft har rullet ut en ny generasjon av operativsystemet Windows, Windows 11, den første oppdateringen på seks år. Samtidig har hele PC-markedet slitt med forstyrrelser i leveransekjeden.
Google med kjempebyks
Oslo-byrå ansetter ti nye – sikter mot ny dobling
Googles eierselskap Alphabet hadde et overskudd på 18,9 milliarder dollar, 158 milliarder kroner, i tredje kvartal.
Overskuddet økte dermed med hele 68 prosent sammenlignet med samme kvartal året før. Omsetningen i tredje kvartal steg med hele 41 prosent til 544 milliarder kroner. Framgangen tilskrives reklameinntekter og gode tall for selskapets skytjenester.
I 2021 vil selskapet ha 28,6 prosent av markedet for digitale reklametjenester, ifølge Emarketer, litt foran Facebooks markedsandel på 23,7 prosent.
Alphabets store overskudd kommer mens selskapet står overfor press fra myndigheter som ønsker regulering av selskapet og de andre store aktørene i bransjen. Kritikerne mener de på urettferdig vis har tilegnet seg dominerende posisjoner i markedet og svekket konkurrentene.
Også Facebook, som er presset av de samme og årsakene og også må håndtere en krise etter lekkasje av interne dokumenter med graverende innhold, har lagt fram svært gode tall denne uka, mens Twitter gikk med underskudd på grunn av et forlik med aksjeeierne.
Enhjørninger: Stanger mot veggen – men dette selskapet har suksess
Forlik ga røde tall
Twitter økte omsetningen med 37 prosent, men gikk med underskudd i årets tredje kvartal. Twitter omsatte i forrige kvartal for 10,7 milliarder kroner, men endte opp med et underskudd på i underkant av 4,5 milliarder kroner.
Underskuddet skyldes et forlik som er inngått med aksjeeierne, noe som kostet Twitter nærmere 6,8 milliarder kroner. Saksøkerne anklaget Twitter for å ha feilinformert om veksten i antallet brukere, samt hvor mye tid brukerne brukte på plattformen.
Twitter har nå 211 millioner daglige brukere, en halv million mindre enn hva analytikere trodde. Hardere konkurranse fra Tiktok anses som en medvirkende faktor. Annonseinntektene beregnes til 9,2 milliarder kroner.
Selskapets aksje steg med 2,1 prosent i etterhandelen.
Politiets siste X-melding