Mandag denne uka gikk Microsoft ut med en sniktitt på nye Microsoft Teams app for Windows.
Siden starten i 2017 har Teams hatt en eventyrlig vekst, med rundt en dobling av antall brukere hvert år – og med 270 millioner aktive brukere hver måned i 2022.
I 2021 ville Teams ta møtedeltagerne med inn i metaverset, men i årets nyheter er det stille på metavers-fronten fra Microsoft.
Det kan tyde på at det slett ikke var avatarer brukerne etterspurte, men bedre ytelse og å slippe de få sekundene med venting hver gang de bytter kanal eller chat.
Tilbakemeldingene har ført til at Microsoft har sett helt nytt på appen, fra kjernen og ut, og slanket og strømlinjeformet hele appen.
Den nye appen skal være raskere, mer stabil, mer fleksibel og smartere. Microsoft ser ut til å ha gjort en skikkelig opprydning, og de lover at appen bruker inntil 50 prosent mindre minne, starter opptil dobbelt så raskt som før og tar opp 70 prosent mindre plass på disken.
Over påske starter utrullingen av den nye appen til betalende kunder, men fortsatt bare i en såkalt «preview»-ordning. Det er fremdeles funksjoner i gamle Teams som ikke har blitt med over i den nye.
Etter planen blir nye Teams tilgjengelig for de fleste senere i år.
Kortere ventetid
Microsoft har prioritert å rydde små irritasjonsmomenter i de brukergrensesnittene som brukes mest.
En typisk bruker skifter blant annet mellom ulike kanaler og chat-kanaler i Teams 10.000 ganger i måneden. Nå lover Microsoft at skiftet skal komme umiddelbart, uten at man må bruke tid på laste innholdet.
Det skal heller ikke vøre nødvendig å logge inn og ut hver gang du skal koble deg på en annen arbeidsplass, noe som kan vise seg nyttig for blant annet konsulenter.
Smart støtte
Samtidig tar Microsoft Copilot inn i Teams. Verktøyet, som bygger på teknologien bak ChatGPT, ble først lansert i februar, med løfte om automatisk teksting av møtedeltagere og automatisk møtereferat. Det er fortsatt lite detaljer om hvordan støtten vil bidra i praksis.
− Vi har bare så vidt begynt å se potensialet i AI i Teams, og vi har masse mer å dele i fremtiden, skriver de i et blogginnlegg.
Det er likevel ikke vanskelig å se for seg hva en generativ AI kan gjøre, når brukeren ikke trenger å kjenne teknologien og kan gi enkle kommandoer i naturlig språk.
Trenger du en kjapp oppsummering av hva som er sagt i chatten til nå? Vil du skrive om et dokument til en mer positiv tone? Vil du bruke chat-historikken til automatisk å sette opp en agenda til neste møte? Eller systematisere fordeler og ulemper som har kommet frem i chatten om et forslag?
Alt dette vil trolig være innen rekkevidde om kort tid.
Microsoft slipper ny Teams-app: Nå skal det gå mye raskere å delta i møtene