Tidligere har Amazon og IBM besluttet det samme.
Microsofts president Brad Smith, som også er selskapets øverste juridiske rådgiver, orienterte om avgjørelsen og oppfordret Kongressen til å regulere denne typen teknologi under et videomøte i regi av Washington Post torsdag.
– Vi vil ikke selge teknologi for ansiktsgjenkjenning til politiavdelinger i USA før vi har et nasjonalt lovverk på plass, forankret i menneskerettighetene, som regulerer denne teknologien, sa Smith.
VG og NRK går sammen i kampen mot falske nyheter
Politiets bruk av systemer for ansiktsgjenkjenning er blitt kritisert for å gi feilaktig identifisering av personer som er mørke i huden. De pågående protestene etter George Floyd-saken har ført til at søkelyset nå er rettet mot rasisme i USA, og også hvordan politiet blant annet bruker teknologi for å spore folk.
Selv om alle de tre selskapene er kjent for sitt arbeid med å utvikle kunstig intelligens, inkludert systemer for ansiktsgjenkjenning, er ingen av dem noen stor leverandør av slik teknologi til politiet. Smith opplyser at Microsoft ikke har amerikansk politi på kundelista i dag, men nevnte ikke om det også gjelder politi i utlandet.
Amerikansk politi kjøper i dag slik teknologi av mindre selskaper, blant dem Tokyo-baserte Nec og de europeiske selskapene Idemia og Gemalto.
Telenor: Advarer om gigantisk økning i «Paypal-svindel»