Mens den amerikanske programvaregiganten Microsoft Corporation venter på den endelige dommen i monopolrettssaken mot selskapet, noe som trolig vil medføre krav om å splitte opp selskapet i minst to, kanskje tre deler, foregår det hemmelige samtaler om å flytte hele Microsofts virksomhet til USAs nordlige naboland Canada.
Det er BBC som melder dette.
Ifølge den britiske statskringkasteren har myndighetene i British Columbia tilbudt seg å inngå en avtale med Microsoft. Canadierne lover gunstige betingelser, noe som mellom annet kan inkludere lån til å bygge et nytt hovedkvarter dersom Microsoft går med på å flytte sin virksomhet 160 mil nordover - til den andre siden av den canadiske grensen.
I dag har Microsoft 20.000 mennesker ansatt i Seattle, og det er ingen tvil om at en flytting vil ha dramatiske økonomiske konsekvenser for det nordvestlige hjørnet av USA, melder BBC. Men kanskje viktigere; Når denne lekkasjen nå kommer - mye tyder på at den er godt regissert fra Microsofts side - legger det et formidabelt trykk på USAs justismyndigheter, som har igangsatt monopolrettssaken mot Microsoft og som ønsker å splitte selskapet i to - én del for operativsystemet Windows og én del for Office-programmene og Microsofts Internett-produkter.
Canadierne ser på sin side selvfølgelig Microsofts strid med myndighetene som en gyllen mulighet til å tiltrekke seg et av verdens mest verdifulle selskap. Til BBC sier mannen som har ansvaret for å lokke til seg nye investorer til British Columbia, Gordon Wilson, at Microsoft vil være "et kjærkomment aktivum" for regionen og landet.
Microsoft benekter offisielt ryktene, og holder fast ved at selskapet akter å kjempe med nebb og klør i retten mot en oppsplitting av selskapet.
BBC kommenterer imidlertid på sin side at det "vil være helt usannsynlig at Microsoft ikke vurderer utflagging" som et reelt alternativ, all den tid "myndighetene i USA opptrer næringsfientlig mot selskapet", slik Microsoft tidligere har anført. Trusselen om utflagging kan være sparesset Bill Gates har holdt i ermet og som han foreløpig har unnlatt å spille.
Dommeren i Microsoft-saken, Thomas Penfield Jackson, ventes å komme med sin endelige dom i saken en gang i løpet av de nærmeste ukene.