JUSS OG SAMFUNN

Motorola tapte på nytt

Microsoft har igjen fått medhold i viktig patentsak.

Motorola Mobility har ikke fått medhold i retten for de høye royaltykravene selskapet har krevd at Microsoft. Nå har det Google-eide selskapet også måttet betale erstatning.
Motorola Mobility har ikke fått medhold i retten for de høye royaltykravene selskapet har krevd at Microsoft. Nå har det Google-eide selskapet også måttet betale erstatning. Bilde: PantherMedia og digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. sep. 2013 - 15:30

Motorola Mobility, et heleid datterselskap av Google, har gått på et nytt nederlag i rettsvesenet i USA i striden mot Microsoft om patentrettigheter i videoformatet H.264 og WLAN-teknologi.

Det er Motorola Mobility som eier patentene. Men siden patentene er essensielle for vesentlige industristandarder, har Motorola forpliktet seg til å lisensiere dem ut til såkalte FRAND-betingelser (Fair, Reasonable, And Non-Discriminatory).

Microsoft bruker teknologiene i Windows og Xbox og hadde sagt seg villige til å betale royalties for bruken, men ikke så høye som 2,25 prosent av utsalgsprisene til de aktuelle produktene, noe som var kravet fra Motorola. Det ville ha utgjort milliarder av dollar i året.

Striden skal ha startet i 2010, lenge før Google ble eier av Motorola Mobility.

I april i år ble Motorolas krav redusert til smuler av dommer James Robart ved distriktsdomstolen i Seattle, som bestemte at Microsoft skulle betale 1,8 millioner dollar i årlige royalties for lisensieringen av de aktuelle patentene.

I en ny runde i den samme saken har Motorola Mobility altså tapt på nytt. Ifølge CNET News krevde nemlig Microsoft erstatning fra Motorola på grunn av kontraktbrudd, ved at selskapet ikke har tilbudt en lisens til Microsoft med rimelige betingelser. Microsoft har fått medhold i en føderal domstol i Seattle, men erstatningen ble satt til 14,5 millioner dollar, halvparten av det Microsoft ba om.

Microsoft uttaler til CNET News at selskapet er fornøyde med utfallet av saken, mens Motorola Mobility allerede har bestemt seg for å anke.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
Tekjobb-Indeksen 2024!
Les mer
Tekjobb-Indeksen 2024!
Tekjobb
Få annonsen din her og nå frem til de beste kandidatene
Lag en bedriftsprofil
En tjeneste fra