ELON MUSK

Musk: Samtalen med Trump ble rammet av DDoS-angrep

Tross forsinkelser og tekniske problemer som ifølge Elon Musk skyldtes et dataangrep, fulgte over 1,3 millioner med på samtalen hans med Donald Trump.

Nettmøtet mellom Elon Musk (til venstre) og Donald Trump på X natt til tirsdag norsk tid ble forsinket på grunn av tekniske problemer, som ifølge Musk skyldtes et omfattende dataangrep. Bildet er fra en tidligere anledning.
Nettmøtet mellom Elon Musk (til venstre) og Donald Trump på X natt til tirsdag norsk tid ble forsinket på grunn av tekniske problemer, som ifølge Musk skyldtes et omfattende dataangrep. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: AP Photo/Evan Vucci
13. aug. 2024 - 08:53

Det var åpenbare tekniske problemer da brukere i hopetall forsøkte å koble seg på den varslede samtalen, som skulle starte klokken 2 natt til tirsdag norsk tid.

X-eier og Tesla- og SpaceX-gründer Musk sier nettstedet ble utsatt for et omfattende tjenestenektangrep, men dette er foreløpig ikke bekreftet.

Ifølge The Register har verken Check Point eller Netscout skal ha registrert uvanlig høye aktivitetsnivåer på det aktuelle tidspunktet. Heller ikke resten av X-tjenesten skal ha virket berørt av det angivelige angrepet.

Også da oljefondsjef Nicolai Tangen intervjuet Elon Musk i april i år. noe som skjedde på X-plattformen til Musk, oppsto det problemer. Sendingen ble avbrutt flere ganger.

Også i mai 2023 var det store problemer med en livesending på det som den gang het Twitter Spaces. Det var det Florida-guvernæren Ron DeSantis som lanserte presidentkampanjen sin. Opptil 600.000 tilhører skal ha forsøkt å følge arrangementet samtidig.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.
Les også

Tyrkia blokkerer Instagram

Forsinket

Nesten tre kvarter på overtid satte Musk i gang samtalen, som han på forhånd hadde understreket ikke var et intervju. Før de startet, sa Musk at den skulle gjennomføres med færre tilhørere og senere legges ut i opptak.

I en tråd under innlegget der samtalen skulle vises, delte mange brukere feilmeldinger om at nettområdet ikke kunne hentes fram.

Likevel viser en teller på det sosiale mediet at over 1,3 millioner lyttere var med da samtalen hadde vart i 45 minutter. I forkant av møtet sa Musk at systemet hadde blitt testet med 8 millioner samtidige lyttere tidligere på dagen.

Et skilt varsler kunder om en midlertidig stenging på grunn av IT-problemer i en Liquorland-butikk i Canberra, Australia.
Les også

Crowdstrike-sjefen: Problemet er løst

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.