Det er omtrent som å kjøre en flashy bil - folk snur seg etter deg på gaten. Med Logitechs Pocket Digital-kamera dreier det seg kanskje også om en smule kald-krig-paranoia, da KGB-agenter kunne dukke opp på gatehjørnene med de dagers spissteknologi for å ta bilder av vestens dekadanse. Om de ofte dukket opp på fest med slike kamera også, det forteller ikke etterretningshistorien så mye om - men Pocket Digital tiltrekker seg mye oppmerksomhet samme hvor du drar det opp.
Kameraet er unektelig lekkert og er med sin minimale størrelse helt perfekt å stappe i lomma. Dermed er du alltid i beredskap for å ta bilder.
Bildene du får lagres i 640x480, eller interpoleres opp til 1280x960 inne i kameraet. Dette kan du like godt gjøre selv i et fotoprogram, men generelt er kvaliteten på bildene slik at de egner seg bedre for å krympes og brukes til e-post eller web-publisering. Bildene du ser til høyre er tatt med kameraet, og viser at det kan bli en del fargeproblemer. Disse bildene er ikke korrigert på noen måte, bare krympet i Photoshop. Bilder tatt i mer normalt lys, nærbilder av mennesker og den slags, ser bedre ut.
Bildene fanges av en VGA CMOS-brikke, og lagres i JPEG-format på en 16 MB minnebrikke, som takler 52 bilder. Disse overføres til PC-en via en USB-kabel, som også sørger for å lade opp kameraet, slik at du i praksis aldri trenger å tenke på batteriene.
På baksiden er det en liten LCD-skjerm som sørger for å opplyse deg om hvor mange bilder du har plass til, og om du lagrer i stort eller lite format. Ved siden av står det også to knapper, der den ene velger mellom stort og lite bilde, samtidig som den lar deg velge sletting av bilder. Den andre knappen er for å skru av/på pipelyd ved knipsing, og hvis du holder denne inne får du en selvutløser som venter 12 sekunder før den knipser et bilde.
CMOS-sensoren er laget av SMaL, som var svært aktive til å tipse digi.no da avtalen med Logitech ble kjent. SMaL, som skryter av sin AutoBrite-teknologi, har også et eget kamera på markedet, men dette har så langt ikke dukket opp her i Norge.
Kameraet leveres med to meter USB-kabel og programvaren MGI Photosuite for Windows. Vi plugget det i en Mac med VirtualPC og Windows 98 installert, og det fungerte utmerket - etter litt fiksing og triksing.
Kameraet selges for den nette sum av 1400 kroner på diverse nettbutikker. Vil synes kameraet er anbefalingsverdig - mest på grunn av størrelsen, som gjør at du alltid kan ha det med deg, og kan skyte bilder på to sekunder om det skulle oppstå en situasjon du har lyst til å dokumentere.
Likevel kan det hende det finnes konkurrenter på markedet som gjør det verdt å sjekke litt rundt, for bildekvaliteten på Pocket Digital er naturligvis ikke av de beste - noe den vel heller ikke er ment å være.