I dag ruller Microsoft ut nok en testversjon av Windows 10 - muligens en av de siste før operativsystemet lanseres offentlig om en måned fra nå.
Tradisjonen tro er den nye versjonen tilgjengelig i såkalt Fast Build, altså tilrettelagt for de testerne som er villige til å eksperimentere litt mer. Risikoen er at det kan forekomme litt flere ustabiliteter.
Uansett - den store nyheten i den nyeste versjonen er at nettleseren Project Spartan nå forsvinner - applikasjonen blir nå endelig brandet som Edge, som er det korrekte navnet.
Les også: Lovet gratis Windows 10-til «alle».
Microsoft minner om at alle eventuelle bokmerker, historikk og informasjonskapsler vil bli slettet når man oppgraderer.
Det er flere øvrige fikser i Edge. En dedikert hjem-knapp, muligheten til å importere bokmerker fra andre nettlesere, støtte for utfylling av passord og annet innhold, flere grensesnitt-tilpasninger og ikke minst et mørkt tema.
Den nye testversjonen har andre forbedringer i tillegg. Continuum-grensesnittet for hybridmaskiner har fått flere feilfikser, bedre støtte for flere apper, nye animasjoner og lignende.
Enda bedre assistent
Cortana har fått oppdateringer, både visuelle (et mørkt tema som skal passe med resten av operativsystemet) og funksjonelle. Varslinger for flysporing, for reiser til jobb og hjem, samt støtte for å lese inn og sende e-post med Cortana skal nå være aktivert, selv om mesteparten av disse funksjonene er begrenset til amerikanske kunder.
Dette forsvinner med Microsoft Edge.
Cortana er nå også integrert med Office 365, noe som lar den digitale assistenten hente info fra avtaler og øvrig bedriftsrelatert funksjonalitet.
Microsoft lover også at utviklingsversjoner (SDK) av Windows 10 skal følge umiddelbart etter at testversjoner rulles ut, og SDKen basert på denne nyeste utgaven skal slippes i morgen. En versjon av Windows Mobile-emulatoren som matcher den nyeste versjonen av utviklingssettet er også rett rundt hjørnet.
Med lansering 29. juli er det altså lite som gjenstår av store nyheter, og testversjonene av Windows 10 er nå ganske komplette når det gjelder funksjoner. Man kan imidlertid vente seg flere mindre fikser og forbedringer i oppkjøringen mot den endelige utgivelser - og i tiden etter.