Nettstedet er allerede åpnet. Det skal drives som en tjeneste med utviklere som målgruppe, med blant annet diskusjoner, tips, produktplaner fra Netscape og programvareoppgraderinger.
På nettstedet forklarer Netscape at to typer kode i Communicator ikke vil kunne offentliggjøres: Det gjelder tredjeparts kode som er lisensiert for bruk i Communicator, og det gjelder krypterende kode som er underlagt spesielle regler fra regjeringen. En talsmann for Netscape sier til ZDNet at det foregår forhandlinger med opphavene til den lisensierte koden, med tanke på at også deres kode skal kunne offentliggjøres.
Hovedhensikten er at "Mozilla-gruppen" i Netscape skal spille samme rolle overfor Netscapes kildekode som Linus Torvalds spiller overfor Unix-frivaresystemet Linux. Det betyr at gruppen skal være aktiv i å mobilisere andre utviklere til å komme med forbedringer og til å dele disse forbedringene med så mange som mulig så raskt som mulig, i et forsøk på å anvende "basar-modellen" på applikasjonsutvikling, i motsetning til den sedvanlige "katedral-modellen" (se referansen til nettstedet der disse konseptene forklares nærmere).
Mozilla var opprinnelig kodenavnet til Netscapes nettleser. Det brukes i dag vekselvis som generisk betegnelse på nettleser, og på Netscapes offisielle dinosaurliknende maskot.