Som digi.no skrev før helgen, fikk den eksisterende alliansen for tingenes internett, AllSeen Alliance, nylig en mektig støttespiller. Microsoft har nemlig sluttet seg til selskaper som Qualcomm, Panasonic, Sharp og LG, og sammen skal de jobbe med å utvikle felles standarder for hvordan tilkoblede enheter i hjemmet skal snakke med hverandre.
Man antok imidlertid at allerede denne uken ville det kunngjøres en konkurrerende allianse, der en annen mektig prosessor-produsent ville være sentral.
Disse spekulasjonene har vist seg å være sanne, og nå er Open Interconnect Consortium (OIC) bekreftet.
Det er intet mindre enn Intel og Samsung som er i førersetet der, og i tillegg er selskaper som Dell, Broadcom, Atmel og Wind River involvert.
OIC har som mål å utvikle eget, åpent programvare som skal la tilkoblede enheter snakke med hverandre. Denne løsningen skal konkurrere med AllJoyn, som ble utviklet av AllSeen-alliansens grunnlegger Qualcomm. Det forventes at løsningen til OIC vil være ferdigutviklet til tredje kvartal 2014, og det vil selvsagt være opp til utviklerne av enheter hvilken løsning de velger å bruke.
OIC melder at selv om det finnes flere fora som ønsker å drive frem standarder for tingenes internett, ser de ikke noen løsninger som tilfredsstiller alle kravene.
Det fundamentale problemet er å få alle enhetene til å snakke med hverandre, og standarder er nødvendige, sier kilder til nettstedet Cnet.
Ifølge Rob Chandhok, visesjefen hos Qualcomm, som har jobbet med AllJoyn-standarden, vil opprettelsen av en konkurrerende standard bidra til å forvirre prosessen med å skape et felles språk for denne typen enheter. Han skulle heller sett mer konstruktive bidrag til AllSeen, og forstår heller ikke kommentarene om at AllJoyn-standarden skulle vært usikker. Sikkerhet har vært et fokusområde for AllJoyn fra starten av, sier Chandhok.
Det er imidlertid mulig for deltakere i det ene forumet å også jobbe med det andre - det kan bidra til potensielt raskere standarisering.
Planen til OIC er å begynne med å utvikle løsninger for tilkoblede hjem, og etter hvert jobbe med andre områder. Det forventes at innen år 2020 vil det finnes over 212 millioner «ting» som er koblet til nettet og som kan snakke med hverandre.
Både Apple og Google har tidligere skissert sine planer for tilkoblede hjem, men med nåværende utvikling av konkurrerende standarder er det tydelig at det er vei å gå for teknologien.
Les også:
- [15.09.2014] Tingenes internett med batterifri radio?
- [04.07.2014] Microsoft inn i kampen om tingenes internett
- [24.06.2014] Nest åpner for eksterne utviklere
- [09.10.2013] Nå blir også røykvarsleren smart