KARRIERE

Norge lengst i verden på digital læring

Alle videregående skoler i Norge har i dag digital læringsplattform, og ligger lengst fremme i verden.

26. feb. 2007 - 11:11

I Norge har alle videregående skoler gått til anskaffelse av en digital læringsplattform. Det kvalifiserer oss til helt ledende i verdenssammenheng, sier administrerende direktør Roger Larsen i Fronter.

Fra 2008 vil det være et krav fra Utdanningsdepartementet om å ta i bruk IT både ved eksamenbesvarelser, prosjekter, hjemmeoppgaver og diskusjoner (chatting) mellom lærere og medstudenter.

Men selv om mange har på plass den digitale læringsplattformen, svikter det på bruken, medgir Larsen til digi.no.

Programvarehuset Fronter ble etablert i 2000, der seks utviklere i Kongensgate i Oslo utviklet programvaren Classfronter. Produktet Classfronter, kjent internasjonalt som Fronter VLE (Virtual Learning Environment), brukes i dag av utdanningsinstitusjoner over hele Europa.

Fronter har i dag to millioner brukere, hvor 500 000 bruker plattformen daglig. Selskapet hadde en omsetning på 42 millioner kroner og et overskudd på 1,5 millioner kroner.

Det er spesielt i engelske universiteter den norske læringsplattformen har fått sin utbredelse. 16 universiteter i England har valgt norske Fronters læringsplattform til digital utdanning. Fronter leverer allerede til 300 skoler i England.

Nå er det i Storbritannia av regjeringen bestemt at samtlige 30.000 skoler skal ha en e-læringsplattform innen 2008. Av 119 selskaper som kunne levere en digital læringsplattform, ble Fronter i tillegg til ni andre leverandører plukket ut.

Classfronter har rundt 67 prosent av høyskole og universitetsmarkedet og 50 prosent av skolene på grunntrinn og videregående.

Eksport av programvaren kan bli stort for det norske selskapet. Classfronter har tidigere fått en kontrakt med Utdanningsdepartementet i England i forbindelse med National College for School Leadership. Opptil 200.000 rektorer og studieledere skal ta i bruk programmet for videreutdanning.

Grunnskolelisensen koster 4.400 kroner per år per skole som også inkluderer bruk for lærere og foresatte med fri support, oppgradering og full drift. På høyere utdanning forventes et snitt på to hundretusen for universiteter og høyskoler i lisenskostnader.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.