OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Normal drift ved alle norske apoteker etter IT-kaoset: – Har jobbet hardt hele helga

Det er nå normal drift ved alle apoteker i Norge etter det globale IT-kaoset fredag forrige uke, opplyser Direktoratet for medisinske produkter (DMP).

Butikken til Apotek 1 på Tveita senter i Oslo var blant utsalgene som ble stengt på grunn av IT-problemer fredag.
Butikken til Apotek 1 på Tveita senter i Oslo var blant utsalgene som ble stengt på grunn av IT-problemer fredag. Foto: Annika Byrde/NTB
22. juli 2024 - 11:09

– Apotek 1-apoteker og flere nettapoteker har hatt problemer som følge av de globale IT-problemene som oppsto fredag 19. juli. Status i dag, mandag 22. juli, er at det nå er normal drift ved alle apoteker, skriver direktoratet i en pressemelding.

Det var en mislykket oppdatering fra datasikkerhetsselskapet Crowdstrike som fredag slo ut flytrafikk og virksomheter over hele verden.

I Norge var det særlig apotekkjeden Apotek 1 som ble rammet. Fredag måtte de stenge alle sine filialer, men driften kom etter hvert i gang igjen.

Mai-Bente Paulsen, kommunikasjonssjef i Apotek 1. <i>Foto:  Apotek 1</i>
Mai-Bente Paulsen, kommunikasjonssjef i Apotek 1. Foto:  Apotek 1

– Vi håper at IT-systemene i alle apotek er oppe og står igjen i dag. De fleste åpner nå så da vil vi vite mer, skrev kommunikasjonssjef Mai-Bente Paulsen i Apotek 1 i en SMS til Digi klokken 10.15 mandag.

– Vi regner med at det kan henge igjen litt utfordringer, men har jobbet hardt hele helga for å få alle opp igjen. Vi vil i etterkant kartlegge konsekvenser, men det viktigste for oss har nå vært å få opp systemene så vi kan levere medisiner til folk, legger hun til.

Flytrafikken i Norge ble ikke direkte rammet av dataproblemene, men problemer på flere flyplasser verden over ga likevel følgeforsinkelser i Norge.

Antall studenter som har blitt felt for KI-fusk har økt betraktelig det siste året. Bildet er kun ment som illustrasjon.
Les også

66 studenter tatt for KI-fusk: – Toppen av et gigantisk isfjell

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.