Dette forholdsvis ukjente norske Linux-eventyret startet i januar 1996 med stiftelsen av Magic Entertainment AS. Selskapet startet med å produsere tre spillautomater, basert på en Amiga-plattform: Halloween, Classical og Ace & Dice, alle i trekabinetter. I 1998 startet et samarbeid med Røde Kors Automatene. Regelendringer i slutten av 1998 innledet en vanskelig periode for automatbransjen, helt til det kom nye regler i fjor høst.
I våre skiftet selskapet navn til Kaktus AS, og etablerte sitt heleide utviklingsselskap Kaktus Software Development AS som ledes av Stein Dale, tidligere salgssjef i KPNQwest.
Kaktus har et godt fotfeste i det internasjonale markedet for spillautomater, og leverer en oppdatert utgave av Halloween-automaten samt Magic Bingo. En rekke nye produkter er under utvikling og skal lanseres i år. Blant kundene er Røde Kors Automatene, Norsk Lotteridrift og Barcrest UK. Dessuten satses det på tjenester innen automatbransjen, blant annet produktintegrasjon, utvikling og oppsett av styringssystemer, utviklingsstøtte for ulike plattformer, design, implementasjon og så videre - i tillegg til generell konsulentvirksomhet. Alt dette skal gi en omsetning i år på rundt 100 millioner kroner, og et solid overskudd. Konsernet teller 40 arbeidsplasser.
Dale er svært forbeholden når digitoday.no spør om flere detaljer rundt hva utviklingsselskapet holder på med. Han bekrefter at det dreier seg mye om spill, og apparater med integrert programvare. Offisielt snakker man om Java og åpen kildekode, samt "applikasjoner med fokus på entertainment og media". Det passer til hovedselskapets status som "Norges ledende leverandør av Multi Channel Digital Entertainment løsninger."
Etter det nylig kunngjorde oppkjøpet av det åtte mann sterke svenske Linux Konsult AB, regner utviklingsselskapet på en samlet omsetning på 20 millioner kroner av konsernets 100 millioner. Av dette vil Linux Konsult bidra med fem millioner. Oppkjøpet er motivert av Kaktus' antatt økende behov for større utviklingskapasitet, samt Linux Konsults tilstedeværelse i både Stockholm og Malmö. Det siste er interessant fordi det gir tilgang til det store Linux-miljøet som er etablert rundt Malmö og København.