Det lille norske programvareselskapet Digimaker var blant de første selskaper som etablerte seg i provinsbyen Bangalore i India med en norsk sjef og 20 indere. Selskapet har utviklet sitt eget portalrammeverk til et nordisk .net alternativ.
Digimaker er et typisk selskap som har alle forutsetninger for å lykkes med outsourcing med betydelige støttefunksjoner, og satser derfor på «offshoring»: Jobbene forblir i samme selskapet, men lokaliseres der de kan gjøres billigst. Gevinsten i India er engelskkunnskapene og kompetansen.
På kundelisten står alt fra Kongehuset, Fylkesmannen, Norske Skog og Kreftforeningen til internasjonale giganter som Mercedez-Benz i Midtøsten, Stor-Oslo Lokaltrafikk, Modum Bad og Financial Times.
Prisene i Banaglore antas å være en femtdedel av hva det ville ha kostet i Norge, men presses sakte, men sikkert opp av gigantene IBM og Microsoft.
Men alt har sin pris. Selskapet melder nå i en pressemelding om permitteringsvarsel til ansatte i forretningsenheten Digimaker Solutions. I sum dreier det seg om at 11 av totalt 60 Digimaker ansatte berøres.
Administrerende direktør Robert Kristiansen i Digimaker forteller til digi.no at det er et omfattende partnersamarbeid som skal være årsaken. Selskapet ønsker å gå fra å være en løsningsleverandør med egen programvare til å bli et rent programvarehus.
Han håper likevel at de 11 som har fått permitteringsvarsel kan få jobb enten i Digimakers programvaredel eller hos partnere.
Digimaker vil derfor flytte hovedfokus fra direktesalg av løsning til kunder, til lisensiering av programvaren Digimaker Content Management NetServer gjennom et partnernettverk, blant annet Steria. I alt har selskapet signert kontrakt med 25 partnere i Norden.
Digimaker er oppdelt i en programvarebit med 20 ansatte i Norge og 20 i India. I tillegg har Digimaker avdelingen Digimaker Solutions som leverer behovstilpassede løsninger til sluttkunde. Det er denne avdelingen som blir berørt.
Selskapet har tidligere uttalt at arbeidsplasser i Norge ikke skal bli berørt, selv med en India-satsning. Dette fordi produktutviklingen skulle skje i Norge.
Denne virksomheten fordeler seg på kontorene i Oslo og Kristiansand. Både lokalt i Kristiansand og i hovedstaden pågår det forhandlinger med potensielle overtakere av Digimaker Solutions.
Digimaker omsatte for 35 millioner kroner i fjor og med et resultat som gikk i balanse. Kristiansen tror på et positivt resultat på mellom 10 til 15 millioner kroner etter omorganiseringen.