Siden Firefox 1.0 ble lansert i slutten av 2004, har Mozilla kommet med fem nye versjoner (1.5, 2.0, 3.0, 3.5, 3.6) som har inkludert ny funksjonalitet, i tillegg til en mengde mindre oppdateringer som kun har inkludert stabilitets- og sikkerhetsforbedringer.
Til sammenligning har Google Chrome gått fra versjon 1.0 til versjon 9.0 på drøyt to år.
Forskjellen er at mens de fleste av de nye Firefox-versjonene har introdusert mange og store forbedringer, har hver av Chrome-utgavene bare inkludert noen få nyheter.
I et oppdatert utkast til veikart for 2011 ser det ut til at Mozilla nå vil gjøre store endringer i utgivelsestakten. I stedet for å komme med en ny versjon med ett til to års mellomrom, satser stiftelsen nå på å lansere en ny versjon hvert kvartal. I løpet av 2011 planlegges derfor versjon 5, 6 og 7, i tillegg til versjon 4 som snart er ferdig. Målet er å gjøre utgivelsestakten langt jevnere.
Mozilla har en rekke delmål for Firefox i 2011. I tillegg til selve utgivelsene, skal man sørge for at Firefox svarer raskere på brukerens handlinger. Nettleseren skal aldri bruk mer enn 50 millisekunder fra brukeren klikker på en lenke, til nettleseren på et eller annet vis reagerer. Det loves også at det skal komme på plass forbedringer som i større grad kan skjule forsinkelser i nettverket.
Et annet mål er at nettleseren aldri skal miste brukerdata eller tilstand, for eksempel i forbindelse med en krasj. I tillegg skal stabiliteten til nettleseren forbedres ytterligere.
Mozilla mener at den åpne webplattformen i stadig større grad trues av separate applikasjonsgrensesnitt som iOS, AIR, Android og Chrome Web Store, samt av plugin-balkanisering, for eksempel i forbindelse med H.264, Flash og NaCl. Stiftelsens misjon er derfor å promotere Open Web Plattform som det beste miljøet for moderne applikasjoner, ved at denne fungerer på tvers av alle plattformer, enheter og nettlesere.
Mozilla skal gjøre nye forbedringer i brukergrensesnittet til Firefox ved å finne de mellom fem og ti vanligste arbeidsflytområdene i nettleseren, for eksempel søk etter en restaurant, og så optimalisere brukergrensesnittet for disse. Det loves også en opprydding slik at gammel funksjonalitet kan skjules som standard.
I løpet av året planlegger Mozilla å komme med en 64-bits versjon av Firefox for Windows. Dessuten skal nettleseren integreres bedre med brukergrensesnittet til Mac OS X 10.7 og Android 3.0 på nettbrett. Nettleseren skal også bedre kunne utnytte moderne, ARM-basert prosessorer, typisk med flere kjerner.
Firefox 4, som nå er tilgjengelig i den tiende betaversjonen, inkluderer en ombygging av brukergrensesnittet, hvor fanene helt flyttet helt til toppen, egne faner for applikasjoner, integrasjon med Firefox Sync, støtte for WebM, WebGL, GPU-basert maskinvareakselerasjon av webinnhold, raskere kjøring av JavaScript og mer støtte for HTML5 og CSS3.
I den foreløpige planen for Firefox 5, nevnes kontoadministrator, funksjoner for enklere deling av innhold med venner, animert brukergrensesnitt og 64-bit-utgaven for Windows. For at den nye funksjonaliteten skal inkluderes, forutsettes det at den blir ferdig i tide. Tidligere Firefox-utgivelser har ofte blitt betydelig forsinket på grunn av problemer med helt konkrete forbedringer.
Versjon 6 skal støtte installering og avinstallering av webapplikasjoner. Det planlegges ytterligere optimalisering av JavaScript-kjøringen. Integrasjonen med Mac OS X 10.7 planlegges her, sammen noe som kalles FasterCache. Mozilla har ikke gått inn på hva det sistnevnte er, men ut fra navnet er det naturlig å tro at det dreier seg om mer effektiv mellomlagring av data.
For versjon 7 er planene svært løse. Det nevnes blant annet E10s, som er en forkortelse for Electrolysis-prosjektet, men ikke hva som eventuelt skal gjøres. E10s handler om å splitte Firefox opp i flere prosesser. Deler av dette arbeidet er allerede innført, men fortsatt gjenstår planen om å kjøre hver fane som en egen prosess.