Microsoft innrømmer at selskapet bruker Windows 10-hjemmebrukere som betatestere av ustabile oppdateringer til operativsystemet. Det skriver Forbes.
Hver eneste måned slipper IT-giganten tre oppdateringer til Windows 10. En av disse oppdateringene kommer den andre tirsdagen i måneden – som har fått det passende kallenavnet «Patch Tuesday». Microsoft kaller denne for en «B»-oppdatering
Patch Tuesday
B-oppdateringen skal utbedre feil og mangler i operativsystemet, i tillegg til at den skal forbedre sikkerheten for å holde tritt med trusselbildet.
Dette er en oppdatering som sendes ut til alle Windows 10-brukere.
Men om du som bruker velger å manuelt søke etter oppdateringer fra IT-giganten vil du få tilgang til C-og D-oppdateringer, skriver Forbes.
– Dette er prøveoppdateringer. Oppdateringene skal fikse små ikke sikkerhetsrelaterte feil i operativsystemet. Meningen med disse oppdateringene er å gi oss et vindu inn i fremtiden slik at vi kan ta stilling til om vi skal inkludere disse oppdateringene i neste B-oppdatering, skriver Windows-direktør Michael Fortin i en bloggpost.
– En betatester
Med andre ord melder du deg som betatester om du manuelt velger å lete etter oppdateringer til Windows 10, skriver Forbes.
– Microsoft er nødt til å varsle brukerne sine om denne praksisen. Det holder ikke å skrive en bloggpost for å informere om dette, konstaterer skribent Chris Hofman i How-to-Geek.
I oktober fikk de brukerne som manuelt valgte å oppdatere, programvareoppdateringen1809 installert på maskinene sine.
Filer forsvant
Den sørget for at brukere rapporterte at filer på mystisk vis forsvant fra PC-er verden over. Selskapet var raskt ute med å advare mot å bruke maskinene, og konstaterte at de var i gang med å etterforske feilen.
Flere brukerne meldte at samtlige filer i Dokumenter-mappen hadde forsvunnet etter oppdateringen, og en del rapporterte også at Bilder- og Musikk-mappene var blitt tømt for innhold.
Ifølge Forbes skal disse problemene skyldes C- og D-oppdateringer som manuelt ble satt i gang av brukerne.
– Hvorfor er dette et stort problem? Fordi den gjennomsnittlige Windows-brukeren tror at det er sikkert å foreta manuelle oppdateringer så tidlig som mulig. Uheldigvis beviser dette det motsatte, argumenterer skribent Jason Evangelho i Forbes.