Red Hat Linux vil heretter utvikles offentlig. Bortsett fra noen få nødvendige unntak, vil selskapets utviklingsprosess fra nå av foregå via offentlig tilgjengelige e-postlister. På denne måten vil Red Hat-utviklerne kunne diskutere synspunkter med eksterne utviklere, noe som betyr at eksterne deltakere på e-postlistene kan påvirke utviklingen av Red Hat Linux i langt større grad enn i dag.
Det betyr ikke at Red Hat Linux vil være ute av kontroll for Red Hat Software, selskapet vil uansett få det siste ordet når avgjørelser skal tas.
Les også:
- [04.11.2003] Red Hat stopper gratis Linux-distribusjon
- [19.09.2003] Red Hat i pluss
- [22.07.2003] Linux-miljøet avviser SCOs lisensplaner
- [18.06.2003] Red Hat-tall gir ennå ikke positiv drift
- [26.03.2003] Red Hat tilbake i rødt
Som et resultat av denne nye filosofien, har selskapet nå begynt å kalle Red Hat Linux for et "prosjekt" i stedet for et "produkt". Ifølge News.com har dette vært mulig fordi selskapet i fjor delte selskapets produkter inn i to utgaver, den raskt endrende Red Hat Linux og den mindre flyktige Red Hat Enterprise Linux, som selges til bedriftskunder. Denne inkluderer blant annet en supportperiode på fem år, inkludert lapping av sikkerhetshull og feilfikser. Tilsvarende feilfiksing garanteres bare i tolv måneder for den vanlige Red Hat Linux-utgaven.
Red Hat mener at denne perioden gjerne kan forlenges, hvis noen kan hjelpe til med å utvikle feilfiksene. Selskapet mener at blant annet universiteter og andre organisasjoner som ikke har økonomi til å kjøpe Enterprise-utgaven, vil kunne delte og ha glede av et slikt samarbeid.
I forbindelse med den mer åpne utviklingsprosessen, har Red Hat laget egne websider for deltakerne. Her finnes blant annet informasjon om hvordan brukerne kan delta, men også en timeplan for neste utgave av Red Hat Linux.
Betautgaven av den neste Red Hat Linux-distribusjonen, ble gjort tilgjengelig mandag denne uken. Betautgaven, som har kodenavnet Servern, inkluderer blant annet en ny, grafisk oppstartsprosess, versjon 3.3 av utviklingsverktøyet GCC, oppdaterte utgaver av Evolution og Mozilla, samt oppdatert kjerne. Foreløpig er det snakk om versjon 2.4.21 av kjernen, men Red Hat avviser ikke at det kan bli aktuelt å ta i bruk versjon 2.6 av kjernen i den endelige utgaven, hvis denne blir ferdig i tide.
Den endelige utgaven vil bli kalt Red Hat Linux 10 og ha kodenavnet Cambridge.
De foreløpige systemkravene i tekstmodus er minst 64 MB minne og 200 MHz Pentium-prosessor eller tilsvarende. I grafikkmodus bør man ha minst 192 MB minne og en 400 MHz Pentium II eller tilsvarende.