RESULTATERFINANS

Reitan prøver å redde Boxer fra knock-out

Inntektene har sviktet kapitalt for e-læringsselskapet Boxer Technologies og én av sønnene til Odd Reitan prøver å få selskapet på rett kjøl.

3. des. 2002 - 10:51

Fædrelandsvennen skriver at e-læringsselskapet Boxer Technologies har tapt 27,3 millioner kroner, rundt 100.000 kroner per arbeidsdag de ti første månedene av 2002.

Det er Kjell Magnus Reitan som tidligere i høst overtok 90 prosent av aksjene for seks millioner kroner. Reitan eier fra tidligere e-læringsselskapet Kognita og har planer om å fusjonere selskapene.

Reitan leder investeringsselskapet Reitan Invest og hevder selskapet var teknisk konkurs på det tidspunktet de kom inn. Boxer har basert driften på salg av løsninger for læringsadministrasjon, og inntektene har falt fra 43,7 millioner i fjor til drøyt 20 millioner kroner hittil i år.

Les om problemene til Boxer:


Årsresultatet er forventet å bli på over 30 millioner kroner i minus. Over 50 millioner kroner er blitt pumpet inn i selskapet de siste årene, inkludert 30 millioner fra Bure Equity i år 2000. Både ubetalte regninger og verdiløse kundefordringer skal ha blitt avdekket i opprydningsprosessen i høst. Dessuten har det vært noen eksotiske engasjement som opprettelsen av et salgskontor i Abu Dabi i de Forente Arabiske Emirater.

Les mer om satsingsområdet i 2000:


Nå har Reitan satt inn sin egen mann for å rydde opp i selskapet. Fædrelandsvennen skriver at Trygve Reinertsen er leid inn for en tidsbegrenset periode. Til daglig er han administrerende direktør i Arendal-selskapet System Sikkerhet.

Reinertsens første jobb er å halvere staben på 54 ansatte. Utfordringen er å unngå belastende arbeidskonflikter. Kjell Magnus Reitan hevder overfor sørlandsavisen at fase 1, det vil si opprydningsdelen, inkludert sluttpakker til de som forsvinner.

Gründeren av Boxer, Ole K. Gulbrandsen, var formelt ute av selskapet 1. desember etter å ha styrt selskapet i mange år.

- Jeg synes Kjell Magnus Reitan har svartmalt situasjonen i Boxer Technologies mer enn det som er nødvendig, sier han til Fædrelandsvennen.

- Det blir litt urettferdig når en kjøpmann kommer inn og skal vurdere verdiene i et slikt selskap. Når de kommer fram til tallene de gjør, skyldes det mye regnskapsmessige ting som nedskrivinger og periodisering av inntekter. Etter mine beregninger skyldes 15 til 20 millioner bevisste endringer i balansen. Resten av de 27,3 millionene er driftsresultat, sier Ole K. Gulbrandsen som innrømmer at de satset for hardt.

- Jeg kan jo svare som så at vi klarte oss jo helt fint i nærmere 16 år, så jeg ser det ikke helt slik. Vi har vært veldig uheldig med timingen i forhold til markedet, og i etterpåklokskapens lys satset vi for hardt. Da vi trengte å hente inn mer penger, var kapitalmarkedet helt tørket ut. Hadde disse pengene kommet inn, kunne mye sett annerledes ut i forhold til i dag, sier grunnleggeren til avisen og håper saken snart er historie:

Jeg håper forøvrig ikke denne saken blir noe mer betent og kunne gjerne tenke meg den død og begravet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.