TELEKOM

Rekordbot til T-Mobile

T-Mobile har fått en bot på 60 millioner dollar av myndighetene i USA. Telekomselskapet skal ha unnlatt å hindre uautorisert tilgang til sensitive opplysninger.

T-Mobile- har fått bot etter brudd på vilkårene i en avtale selskapet inngikk etter oppkjøpet av telekomselskapet Sprint.
T-Mobile- har fått bot etter brudd på vilkårene i en avtale selskapet inngikk etter oppkjøpet av telekomselskapet Sprint. Foto: Joan Mateu Parra/AP/NTB
15. aug. 2024 - 06:16

Det er komiteen for utenlandske investeringer i USA (CFIUS) som står bak avgjørelsen. Beløpet tilsvarer om lag 643 millioner norske kroner. Dette er den høyeste boten ilagt av CFIUS.

Boten er knyttet til brudd på vilkårene i en avtale det tyske selskapet inngikk med komiteen etter å ha kjøpt opp det amerikanske telekomselskapet Sprint i 2020.

T-Mobile sier i en uttalelse at de opplevde tekniske problemer da de skulle innlemme Sprints virksomhet etter oppkjøpet.

X-eier Elon Musk raser etter ordren mot meldingstjenesten i Brasil. Han anklager høyesterettsdommer Alexandre de Moraes for å være politisk motivert og hevder han setter demokratiet i fare. Bildet viser profilen til Musk i X.
Les også

X er blokkert i Brasil

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.