Tor-nettverket er etter hvert blitt meget kjent og profilert. Det er den mest anerkjente måten å bevege seg anonymt på nettet på, og benyttes flittig av både politiske dissidenter, varslere og innbyggere i undertrykkende regimer, men også av kriminelle som ønsker å skjule sin identitet. Det anslås at systemet har rundt 2,5 millioner brukere daglig.
For å anonymisere trafikken sendes den gjennom en rekke noder over hele verden, som drives av entusiaster.
Les også: Har laget lynraskt Tor-alternativ
Det interessante kan være nettopp hvor mange slike noder finnes, og hvor de er lokalisert. En australsk koder som heter Luke Millanta lanserte nylig et verktøy kalt Onionview (Tor står for The onion network, fordi trafikken krypteres i flere lag), og med dette vil han vise hvor spredt prosjektet egentlig er (via Wired)
Millanta sier at man gjerne tror at Tor er noe obskurt som kun drives av en håndfull datamaskiner i noen kjellere. Tvert i mot – det finnes nå over 6000 noder over hele verden.
Tyskland leder an
Det er også interessant å se hvilke land som har flest noder. Tor har sin opprinnelse i USA, men det er per i dag Tyskland (et land kjent for å være veldig opptatt av personvern) som har flest knutepunkter, 1364. USA følger etter med 1328 noder. Frankrike, Nederland, Russland, Sverige og Romania er også blant landene med mange noder. Databasen blir oppdatert hver halvtime.
Les også: Omfattende angrep mot Tor-nettverket
Veksten i Tor-trafikken har også skutt fart etter Edward Snowden-avsløringene, for fem år siden var det bare 2000 noder rundt om i verden.