Sega Enterprises slår på stortromma når de skal introdusere sin nye spillkonsoll; de har inngått allianser med både AT&T (i USA) og British Telecom (i Europa) for å pushe den første spillmaskinen med gratis internettaksess.
300.000 konsoller er allerede forhåndsbestilt i USA før premieren torsdag den 9. september. Det er 200.000 maskiner mer enn hva konkurrenten Sony forrige gang oppnådde med sin PlayStation, skriver Sega i en pressemelding..
Med sitt innebygde 56kbit-modem skal det være mulig å bruke Segas videospill over nettet. Internett-tilgangen er gratis, og det du må betale er lokale tellerskritt. Internett-løsningen med live online-spill kommer imidlertid ikke før inn i neste årtusen.
Det har allerede vært en del turbulens rundt det nye produktet før det kommer på det amerikanske og europeiske markedet. Maskinen ble introdusert i Japan tidligere i år og etter få måneder (24. juni) så Sega seg nødt til å senke prisene med en tredel, blant annet på grunn av tregt salg.
I august kom meldingen om at Segas toppsjef slutter, mindre enn én måned før USA-lanseringen denne uken (se egen artikkel lenket inn under artikkelteksten). Og nå kommer beskjeden om den første utsettelsen av introduksjonen i Europa.
En stor markedsføringsavtale er inngått med Murdoch-selskapet Sky Digital. Sky hiver mange millioner pund på å digitalisere britene på TV-siden. I forrige måned ble avtalen undertegnet og inkluderte elementer som bunting av spillkonsollen og den digitale TV-dekoderen i én pakke, 90 sekunders TV-reklame om Dreamcast, utvikling av fotballspill sammen og utveksling av online-innhold på nettstedene partnerne sitter med.
Denne blitzen kommer på toppen av de 60 millioner pundene, 754 millioner kronene som Sega allerede har investert i markedsføring i Europa - i forkant av en premiere som nå er utsatt.
Og ulempene for den norske forbruker stopper ikke der; den europeiske prisingen ligger mye høyere enn på de amerikanske og japanske markedene. Etter rabatteringen i Japan koster konsollen kun 1.400 kroner (19.900 yen, rundt 181 amerikanske dollar). I USA vil den koste 199 dollar eller 1.560 norske kroner, mens den europeiske versjonen vil koste 199 britiske pund, rundt 2.500 norske kroner.
Kutt i støtte til åpen kildekode – KI-hype kan være årsak