IBM har fokusert mye på bruk av sin Watson-teknologi til bruk innenfor analyse av helsedata, blant annet innenfor kreftdiagnostikk og terapi. Under et arrangement i regi av Abelia på tirsdag under Arendalsuka undertegnet Kreftforeningen en samarbeidsavtale med IBM. Gjennom avtalen skal IBM dele sin erfaring og vise frem teknologi som kan bidra til mer presis diagnostisering og persontilpasset behandling.
– Kunstig intelligens redder liv. Vi inngår samarbeidsavtalen med Kreftforeningen for å bidra til økt kunnskap om kreft, skriver administrerende direktør Arne Norheim i IBM i en pressemelding.
Han mener partnerskapet med Kreftforeningen er ideelt for å sikre at kunnskap om Watson-teknologien kommer ut til hele Norges befolkning.
Nytt vitensenter i Oslo
Kreftforeningens generalsekretær Anne Lise Ryel mener samarbeidet er både viktig og spennende.
– Vi skal sammen bidra til å skape forståelse for hvordan ny teknologi er viktig for å løse fremtidens helseutfordringer generelt og hvordan Watson spesielt kan bli en unik hjelper for å gi bedre kreftbehandling, sier Ryel.
På Kreftforeningens Vitensenter vil man kunne se hvordan Watson kan brukes til å gi mer effektiv kreftbehandling. Vitensenteret åpner senere i høst i Oslo, og skal ifølge Kreftforeningen være en arena og et populærvitenskapelig senter for formidling av kunnskap og forskning, med interaktive installasjoner. Det skal også være et senter hvor teknologer, investorer, politikere, helsepersonell og andre aktører kan møtes.
Flere detaljer om avtalen er foreløpig ikke kjent, men digi.no er tilstede under Arendalsuka og kommer eventuelt tilbake med mer.
Tidligere har Oslo Cancer Cluster (OCC) tatt i bruk Watson-teknologien for å hjelpe forskere og leger med persontilpasset kreftbehandling (tu.no).