KARRIERE

Slutt for Cell-sjef etter tøff integrasjon

Mannen som vant kampen mot Bente Sollid gir seg nå som sjef for nettkonsulentene i Cell Network. - Det vanskeligste har vært å få medarbeiderne til å respektere hverandre etter fusjonen, sier han i dag.

3. mai 2002 - 12:14

I går kom meldingen om at Alexander Arnesen gir seg som sjef i Icon Medialab i forbindelse med WM-datas oppkjøp.

Les saken her:



Sverre HurumBente SollidMandatorCell Network

Les sakene fra den gang her:



- Jeg er jo litt konkurransemann da, selv om jeg ikke helt visste hva jeg gjorde, sier han i dag og innrømmer at integrasjonsprosessen var tøff. Hurum kom fra Mandator-siden og anslår at 70 prosent av dem som ble igjen kom fra den siden, mens 30 prosent kom fra gamle Cell (New Media Science/Digital Hverdag).

- Det var spisskompetanse på kommunikasjon og innen java som vi beholdt fra gamle Cell, sier han nå.

- Det tøffeste var å lære hverandre å kjenne og respektere hverandre. Vi trodde jo markedet var annerledes og giret opp. Da vi ikke fikk nye kontrakter, men måtte fortsette å drive med eksisterende kunder, ble det litt slitsomt. Folk lurte på hva andre kolleger egentlig drev med i selskapet. Det var veldig lærerikt å få to vidt forskjellige kulturer til å fungere sammen, sier han i dag.

Allerede mot slutten av år 2000 skrev digi.no at det forelå en kulturkollisjon mellom Mandator og Cell. Sverre Hurum ville den gang ikke innrømme det og sa at integrasjonen gikk på skinner.

Les om konfliktene her:


I dag er selskapet lokalisert på Myrens Verksted, det vil si at de er tilbake der hvor Jostein Svendsen og Nils Petter Nordskar startet forløperen New Media Science i 1995.

Men samlokaliseringen skjedde ikke før nylig, det vil si på tampen av fjoråret. I mellomtiden måtte de ansatte pendle mellom to arbeidslokaliteter.

- Jeg angrer på at vi ventet så lenge med å flytte sammen, sier han til digi.no og understreker at kompetansen fra gamle Cell har vært avgjørende for å vinne noen av de mange kontraktene som Cell har gjor det siste halvåret.

- I anbudet vi leverte til politiet, brukte vi all kompetanse i hele selskapet. Den vant vi garantert på grunn av den gamle Cell-kompetansen vi fortsatt har, mener han.

Les om den knallharde konkurransen om Politidirektoratet:


Niklas FlyborgAnders Volle


- Han har sin bakgrunn på systemutviklingssiden og kjenner hele produksjonsapparatet veldig godt. Jeg føler meg komfortabel med en så god intern løsning. Jeg følte at jeg ikke ga 120 prosent lenger, derfor var det på tide å slutte, sier han.

Hurum skal fortsatt jobbe med kunderelasjoner i oppsigelsestiden. Han er ansatt i Cell Network ut året og hevder han ikke har noen annen fallskjerm enn lønn i opsigelsestiden de neste åtte månedene.

Dermed faller ikke Hurum i samme fellen som sin sjef Niklas Flyborg i Sverige. Han fikk ekstremt mye bank i svenske medier da det ble klart at han hadde tatt ut en bonus på 5,6 millioner svenske kroner i det veldig vanskelige året 2001. I fjor gikk nemlig Cell på en stjernesmell på 900 millioner svenske kroner.

Det ble ikke bedre da selskapet i forrige måned kom med et resultatadvarsel om driften i 2002. Aksjen droppet 25 prosent i verdi på én dag.

Likevel går den norske virksomheten slett ikke ille i forhold til den svenske. Det er i Norge mye av de nye kundene blir hentet inn, og Hurum hevder at april var historisk.

- April var beste måned noen gang. Da passer det vel å slutte. Jeg får bruke resten av året på å finne ut hva jeg skal finne på videre, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.