DinSide-sjef DinSide AS-sjef Bernhard Steen bekrefter overfor digitoday.no at DinSide har skaffet seg domenet Try.com. Ifølge Steen skal de ha kjøpt com-domenet for en langt mindre sum enn 300.000 dollar av en person med hjemmeadresse på Cayman Islands.
Domenet ble kjøpt i mars i år.
- Tanken er at Try.com og andre Try-domener skal være den engelskspråklige utgaven av DinSide, sier han til digitoday.no.
- Innebærer det da at dere har bestemt dere for å satse på en internasjonal versjon?
- Det er en evig diskusjon, sier Steen uten å ville utdype dette noe nærmere. Han bekrefter imidlertid at en eventuell engelsk versjon ville være ganske likt forbrukerkonseptet som Steen har bygd opp i Norge.
DinSide eies i dag av Scandinavia Online som tidligere i år uttalte at det er i Norden hovedfokuset for internettsatsingen ligger. Steen bekrefter at etablering i Norden er det viktigste også for DinSide, men at Europa er en mulighet hvis sjansen byr seg.
- Vi ønsker i utgangspunktet å satse langsiktig, sier han, men vil ikke helt avskrive muligheten de har for å selge de internasjonale com-domenet de skaffet seg tidligere i år. DinSide har god erfaring med superutbytte på kjappe investeringer: DinSide Auksjon ble bygd opp på rekordtid og solgt til det britiske auksjonshuset QXL med milliongevinst.
Hvis estimatene til domeneauksjonsfirmaet Afternic gir en pekepinn på hvor mye Try.com er verdt, vil det dryppe nærmere tre millioner på DinSide uten at de engang har skrevet en bokstav på tjenesten Try.com.
Men selskapet har nok ikke noe umiddelbart kapitalbehov den nærmeste tiden etter det lukrative salget av DinSide Auksjon, der de fikk konvertert det meste av aksjene i millioner ganske umiddelbart.
Det var nett-tjenesten Domeneavisa.no som avslørte at den norske eieren av domenenavnet Try.com kunne innkassere en eventyrlig gevinst hvis navnet
skulle selges. Ifølge Domeneavisa skal Afternic være verdens største auksjonsforretning for domener.
Gjennom såkalte "appraisals" eller verdifastsettelser/takstvurderinger gir Afternic nettbrukerne muligheten til å si sin mening om hva domenene er verdt. I DinSides tilfelle kom det inn 103 forslag via Afternic på Try.com, og snittet endte altså på 300.000. Enkelte av innspillerne mente domenet er verdt én million dollar.
Men det er ikke alle Try-domenene som DinSide har sikret seg. Ifølge Domeneavisa.no er Try.net også på norske hender med en kar ved navn , (ja
selvfølgelig) Try, som kontaktperson. Han registrerte dot net-navnet allerede i 1997 da han jobbet i @net i Grimstad. I dag heter nettselskapet Netshood med forgreininger i mange land og med kjendisinvestoren Christen Sveaas på eiersiden.
Så selv om Domeneavisa.no slår fast at net-domenene tradisjonelt omsettes for rundt 50 prosent av com-domenene, er det tvilsomt om den godeste herr
Sveaas vil ha særlig behov for akkurat den gevinsten.