Denne uka har mer enn 120 programutviklere fra hele verden benket seg på Universitetet i Oslo. Ferien ofres for å gjøre Debian Linux og Skolelinux bedre.
Dugnaden er blitt en årlig tradisjon, den tredje i rekken for Debian-utviklere og den tiende for Skolelinux.
Samlingen er tredelt. Fra lørdag 12. til fredag 18. juli jobbes det intenst med å forbedre neste utgave av Debian som skal være ferdig en gang i 2004. Fra tirsdag 15. til torsdag 17. pågår utviklersamling for Skolelinu parallelt med Debcamp. Det hele avsluttes med konferansen Debconf fra 18. til 20. juli. Her vil en rekke IT-eksperter gå igjennom alt fra juridiske forhold rundt fri programvare til den nye rutinen for å installere Debian og Skolelinux.
Debian er den største Linux-distribusjonen som fritt kan installeres og administreres over Internett. I dag støtter Debian 11 plattformer og inneholder 8710 programpakker. Personer tilknyttet Skolelinux-miljøet bidrar med forenklet rutine for installasjon, og en arkitektur tilpasset jevn og hverdagslig bruk av IKT i skolen.
- Skolelinux mener at elevene i skolen skal kunne forstå veiskiltene på den elektroniske landevei, sier Knut Yrvin, leder av prosjektet. - Da er det avgjørende at dataprogrammene er oversatt til nynorsk, bokmål og samisk -- noe som berører 1 million elever, studenter og lærere i Norge. Under samlingen vil vi oversette Koffice slik at ny utgave er klar til høsten.